Oficiali ai Comisiei Europene (CE) desfasoara perchezitii la mai multe companii mari de telecomunicatii din Europa, intre care Deutsche Telekom, Telefonica si Orange, parte a unei anchete antitrust care vizeaza serviciile de conexiune la internet asigurate altor operatori, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.
Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telefonie din Germania, este "uimita" de inspectiile autoritatilor europene si considera ca este o tinta gresita intr-o astfel de investigatie, a declarat un purtator de cuvant.
Operatorul telecom francez Orange a informat ca oficiali europeni se afla inca "intr-un numar de locatii" ale companiei. Birourile Telefonica au fost perchezitionate, de asemenea, de reprezentanti ai CE in aceasta saptamana, a declarat o sursa apropiata situatiei.
Verificarile fac parte dintr-o ancheta inceputa marti de Comisie si autoritatile de reglementare "din mai multe tari", a informat executivul comunitar intr-un comunicat transmis prin email. Actiunea oficialilor europeni vizeaza "mai multe companii de telecomunicatii active in asigurarea de conexiune la internet". Comisia nu a prezentat companiile implicate.
Autoritatile de reglementare din UE au fost foarte active in ultimul deceniu pe piata serviciilor de internet, prin reglementari pentru deschiderea retelelor catre concurenti si amenzi in cazul unor companii care incalcau normele antitrust.
Comisia a afirmat, joi, ca analizeaza daca operatorii telecom au abuzat de pozitia dominanta pe unele piete in privinta serviciilor asigurate pentru operatori si distribuitori de continut.
Companiile care au detinut monopolul serviciilor de telefonie pe unele piete controleaza inca parti impotrtante ale infrastructurii de internet in aceste tari, asigurand trafic web si inchiriind retelele altor furnizori de servicii.
Verificarile ar mai putea dura cateva zile, insa operatiunile vor continua normal, a afirmat Orange. Compania este increzatoare in privinta rezultatului investigatiei, intrucat autoritatile franceze din domeniul concurentei au luat deja o decizie in privinta Cogent care exonereaza Orange.
Cogent Communications Group, din SUA, a depus in 2011 o plangere la autoritatea franceza de reglementare, afirmand ca Orange isi moderniza prea lent infrstructura si afecta astfel conectivitatea, in cadrul acordului celor doua parti privind traficul de date. Cazul s-a incheiat in septermbrie, fara nicio sanctiune pentru Orange.
Companiile europene incearca sa vanda afaceri online si de continut pentru a obtine fonduri necesare dezvoltarii de retele mobile cu viteza ridicata. Telefonica a vandut anul trecut o participatie la agentia online de turism Rumbo, in timp ce Telecom Italia a renuntat la divizia de televiziune in martie.
Comisia afirma ca vrea sa asigure fiecarui european acces la viteze de internet de peste 30 de Mbps, in timp ce mai mult de jumatate din UE ar trebui sa aiba viteze de peste 100 de Mbps pana in 2020. In prezent, viteza medie este de 20 Mbps.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri