Companiile si guvernele vor investi 2,06 mii de miliarde de dolari in software, hardware si servicii IT in 2013, conform celui mai nou raport al companiei de cercetare Forrester Research. Din aceasta suma, Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) va acoperi doar 108 mil. $, in crestere cu 6,9% fata de 2012.

Din suma de 2,06 trilioane de dolari, SUA va acoperi cea mai mare parte din investitii.

Aplicatiile inregistreaza cea mai mare crestere dintre toate componentele analizate de Forrester Research.

Software-ul va acoperi cea mai mare parte din investitii, cu 542 mil. $ in 2013, in crestere cu 3,3% anul acesta si cu 6,2% in 2014, urmat de IT outsourcing si intretinerea hardware-ului, cu 411 mil. $.

Tabletele – si Apple – continua sa conduca inovatia pe segmentul de hardware mobil. PC-urile traditionale, desi inca detin cea mai mare pondere, vor creste doar cu 3%, in ciuda lansarii sistemului de operare Windows 8. De celalata parte, tabletele, si in special iPad-ul, vor continua sa inregistreze evolutie pe toate pietele.

Consultati graficele de mai jos pentru mai multe informatii.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri