Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor (ANISP) din Romania sesizeaza noi nereguli in modul in care este implementata reteaua NetCity in Bucuresti. Dupa ce, in februarie 2013, ANISP a facut publice abuzurile NetCity, sesizand, totodata, si autoritatile competente, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a emis un aviz prin care NetCity Telecom si Primaria Generala a Municipiului Bucuresti (PGMB) sunt obligate sa implementeze conditii optime pentru toti potentialii clienti, inclusiv preturile maxime ce pot fi percepute.

Tarife practicate NetCity

NetCity Telecom si PGMB refuza sa puna in aplicare masurile corective stabilite prin Avizul de conformitate emis de ANCOM la 30 mai 2013, in baza prevederilor legii 154/2012. Mai mult, cele doua organizatii au facut apel la instanta (Curtea de Apel Bucuresti), solicitand, intr-o prima faza sa suspende efectele Avizului emis de ANCOM in data de 30.05.2013 si apoi, intr-o alta actiune, sa-l anuleze.

“Analiza efectuata de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a evidentiat ca toate contractele de inchiriere tubete, racorduri si bransamente au fost incheiate in afara limitelor cadrului normativ ce reglementeaza reteaua metropolitana Netcity, respectiv cu incalcarea Contractului de concesiune aprobat prin HCGMB nr. 108/2008. Este si motivul pentru care ANISP contina sa atraga atentia asupra abuzurilor si sa militeze pentru oorectitudine si pentru respectarea legilor si a normelor ANCOM”, a declarat Mihai Batraneanu, presedinte ANISP.

In consecinta, ANISP solicita autoritatilor romane, in special Consiliului Concurentei, efectuarea unei serii de investigatii conform articolului 6 din Legea nr. 21/1996, alaturi de constatarea incalcarii de catre NetCity Telecom a dispozitiilor acesteia si luarea masurilor specifice precizate in lege, precum amendarea si obligarea la plata amenzii.

In numele membrilor sai, ANISP solicita deschis reprezentantilor retelei metropolitane sa respecte cele dispuse de ANCOM, inclusiv modificarea contractelor incheiate cu acestia, si sa se conformeze masurilor tranzitorii pe care autoritatea le-a impus, prin facturarea doar a tarifelor maxime prevazute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri