SUA se mentine pe primul loc intre statele ce primesc mail-uri nesolicitate, Belarus ajungand pe locul doi, conform companiei de securitate Sophos care a dezvaluit primele 12 state ce primesc spam, scrie presa internationala.
Studiul acopera al doilea trimestru din 2013.

Trei noi tari au intrat in top 12 – Ucraina, Kazakhstan si Argentina, in timp ce trei au iesit – Franta, Peru si Coreea de Sud.

SUA ramane pe primul loc datorita populatiei mari, de 300 de milioane de oameni, si leadership-ul conectivitatii la Internet, conform Sophos.

India si China sunt si ele prezente in top 12, avand populatii de peste 1 miliard de oameni si rata buna de penetrare a Internetului.

Sophos subliniaza ca desi studiul scoate in evidenta statele ale caror computere sunt folosite pentru a primi spam, nu identifica, efectiv, spammerii insisi si locatiile lor.

“Chiar daca esti cel mai cinstit si onest om din statul cel mai onest, daca nu iti securizezi corect computerul poti trimite tara ta in top 12 state care “promoveaza” spam-ul”, transmite Sophos.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri