Nokia, candva liderul incontestabil al pietei telefoanelor mobile, a incheiat trimestrul doi al anului tot in scadere, dar pe un rulaj mult mai bun decat estimarile initiale, diminunandu-si considerabil pierderile fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Finlandezii au inregistrat o pierdere de numai 115 milioane de euro, fata de 824 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Semnalele de revenire ale companiei vin ca urmare a succesului inregistrat de smartphone-urile din seria Lumia echipate cu Windows 8, vandute in peste 7 milioane de unitati in T2, generand o crestere de 32% fata de perioada similara din 2012, scrie Pocket-Lint.com.

Nokia pariaza si in acest an pe succesul echipamentelor Lumia, cel mai nou echipament lansat Lumia 1020 fiind unul din principalii rivali ai Galaxy S4, HTC One si iPhone 5 pe piata.

Smartphone-ul se remarca printr-o camera foto de 41MP, fiind considerata de specialistii in domeniu cea mai buna camera existenta pe un telefon de pana acum.

Ramane de vazut cum vor evolua vanzarile echipamentelor Nokia pe piata, cand Apple pregateste deja lansarea a doua noi game de smartphone-uri (una premium, una low-cost), iar celelalte companii mizeaza in continuare pe vanzari ridicate ca urmare a lansarii de noi produse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri