Rezultatul de anul trecut a fost afectat de un cost exceptional de 6,2 miliarde de dolari legat de achizitia AQuantive Inc de catre Microsoft.
Pentru trimestrul al patrulea al anului fiscal, intervalul aprilie-iunie, Microsoft a anuntat un profit de cinci miliarde de dolari, fata de un rezultat negativ de 492 milioane de dolari in urma cu un an. Grupul american a contabilizat costul legat de achizitia AQuantive in trimestrul al patrulea al anului fiscal anterior.
Rezultatul la trimestru al Microsoft s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, ca urmare a reducerii cererii consumatorilor pentru computere care ruleaza sistemul de operare Windows. Profitul a fost, de asemenea, influentat negativ si de un cost exceptional de 900 de milioane de dolari legat de stocurile de tablete Surface. Fara acest cost, castigul pe titlu s-a situat la 66 de centi pe actiune, in timp ce analistii anticipau 75 de centi.
Veniturile s-au situat la 19,9 miliarde de dolari, de asemenea sub estimarile analistilor, de 20,7 miliarde de dolari.
"Datele privind PC-urile au fost mai urate decat se astepta multa lume si existau, de asemenea, estimari pentru vanzari Surface mai mari decat au fost acestea in realitate", a declarat Mark Moerdler, analist la Sanford C. Bernstein din New York.
Vanzarile Windows se afla sub presiunea cererii slabe pentru PC-uri, reflectand cinci trimestre de scadere, noteaza Bloomberg. Microsoft a inregistrat venituri de 4,4 miliarde de dolari din vanzarea Windows, comparativ cu estimarile de 4,8 miliarde de dolari ale analistilor consultati de Bloomberg.

Microsoft schimba RADICAL organizarea companiei

Microsoft schimba RADICAL organizarea companiei

Microsoft schimba RADICAL organizarea companiei