Samsung este aproape de semnarea unui acord pentru vanzarea de telefoane din gama Galaxy catre FBI, potrivit unor surse apropiate situatiei, relateaza CNBC.
Acordul ar fi un succes pentru compania sud-coreeana, care este tot mai interesata de contracte cu agentiile guvernamentale americane, o piata nisa dominata de mult timp de producatorul canadian de smartphone-uri BlackBerry,scrie Mediafax.

FBI, care are peste 35.000 de angajati, foloseste in prezent, in mare parte, aparate BlackBerry. Nu este clar daca agentia vrea sa inlocuiasca toate aparatele BlackBerry cu modele Galaxy sau daca va folosi telefoane de la ambele companii.

Un purtator de cuvant al FBI a refuzat sa comenteze.

Acordul a fost dezvaluit initial de Wall Street Journal. Potrivit publicatiei, Samsung este aproape de un contract mai mic pentru furnizarea de telefioane pentru U.S. Navy, au declarat surse apropiate situatiei.

Reprezentantii Samsung si BlackBerry au refuzat sa comenteze.

BlackBerry considera insa ca sistemul sau de operare este cel mai bun de pe piata in privinta elementelor de securitate.

In luna mai, Pentagonul a aprobat utilizarea aparatelor mobile ale Samsung dotate cu sistemul de operare Android si o noua gama de telefoane BlackBerry, cu sistemul BB10, in retelele Departamentului Apararii.

Samsung a facut eforturi mari pentru a convinge agentiile guvernamentale si clientii corporatisti ca aparatele Galaxy, cu sistemul Android, pot respecta cerinte de securitate ridicate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri