Vanzarile Apple au stagnat in trimestrul al treilea al anului fiscal, iar profitul a scazut, rezultatele companiei depasind estimarile analistilor in pofida gamei relativ invechite de produse, care nu a mai fost improspatata din toamna anul trecut.
Pentru a reveni pe crestere, compania va miza pe actualizarea gamei de produse si pe inovare in domeniul distributiei, noteaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Vanzarile Apple au urcat cu mai putin de 1% in perioada aprilie-iunie, al treilea trimestru al anului fiscal 2012-2013, de la 35 miliarde de dolari la 35,3 miliarde dolari. Profitul net a scazut cu 21,5%, de la 8,8 miliarde dolari la 6,9 miliarde dolari, potrivit unui raport prezentat marti de companie.
Astfel, profitul pe actiune s-a plasat la 7,47 dolari pe actiune, depasind cifra indicata anterior de analistii din piata, de 7,3 dolari pe actiune. Totodata, piata se astepta la venituri de 35 miliarde de dolari.
Apple va improspata in urmatoarea perioada iPhone si iPad, cele mai bine vandute produse ale companiei. CEO-ul Tim Cook vrea de asemenea sa consolideze alte afaceri generatoare de venituri, precum serviciile, aplicatiile si reteaua de magazine retail, care numara 408 unitati.
Actiunile Apple au scazut cu 40% de la maximul record inregistrat in septembrie, din cauza temerilor investitorilor legate de absenta unui nou "hit" dupa moartea fostului director general Steve Jobs si de incetinirea pietei smartphone-urilor, care se apropie de maturitate in tarile dezvoltate.
Cook a indicat ca are la dispozitie mai multe variante pentru readucerea companiei pe crestere, indiferent de popularitatea noilor produse. Apple isi poate extinde reteaua de magazine retail, poate lua masuri pentru cresterea vanzarilor catre companii, poate consolida ofensiva pe pietele emergente, precum India, si ia in calcul masuri pentru cresterea volumului de software si servicii cumparate de clienti.
Cook nu exclude lansarea unui model iPhone mai ieftin, insa a sugerat ca Apple ar putea atrage mai multi clienti atenti la pret prin promovarea modelelor mai vechi.
Actiunile Apple au urcat cu 5,5% in prelungirea sedintei oficiale de tranzactionare de marti de la New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri