Siemens se pregateste sa-l inlocuiasca pe directorul general Peter Loescher, numit in 2007, actionarii gigantului german fiind nemultumiti de stratega CEO-ului, care nu a reusit sa respecte tintele de profit, transmite Bloomberg.
Loescher (55 de ani, Austria) a fost numit in 2007 dupa ce Siemens trecuse printr-o serie de scandaluri de coruptie. Anterior, el a lucrat in conducerea executiva a grupului Merck & Co.

Oficialii Consiliului de Supraveghere al Siemens au cerut la sfarsitul saptamanii trecute demisia lui Loescher, dupa ce compania si-a redus pentru a cincea oara consecutiv tinta de profit, afectata de investitiile in energie regenerabila si achizitii promovate de CEO.

Initial, sedinta din weekend avea pe ordinea de zi avizarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al doilea, scrie Mediafax.

Astfel, Loescher nu a reusit sa directioneze Siemens spre tinta de profit, de 12% din vanzari.

Surse apropiate grupului au declarat ca in locul sau va fi numit directorul financiar executiv, Joe Kaeser.

Siemens are 60 de divizii si departamente, care produc o gama larga de produse, de la trenuri si turbine pe gaz la aparatura medicala si roboti industriali. Supravegherea atenta a operatiunilor este o sarcina dificila pentru directorul executiv, care trebuie sa se familiarizeze cu subtilitatile fiecareia dintre numeroasele piete unde activeaza grupul.

Unii investitori considera ca focusarea Siemens pe mai putine produse ar creste profitabilitatea.

Declinul Siemens este cu atat mai vizibil in contextul cresterii economiei germane dupa criza. Actiunile companiei au scazut cu 25% din iulie 2007, cand a inceput mandatul lui Loescher, in timp ce titlurile Volkswagen s-au dublat ca valoare, BASF a urcat cu 35%, iar Bayer cu 53%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri