SMS-ul a devenit o alternativa rapida si simpla de plata, adoptata de tot mai multi romani pentru achizitionarea de diverse bunuri si servicii. In aceste conditii, tranzactiile procesate in primul semestru al acestui an de catre Netopia mobilPay, unul dintre principalii jucatori in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, au crescut cu aproximativ 65%, pana la peste 300.000.
“Daca in primul semestru din 2012 am inregistrat mai mult de 183.000 de tranzactii prin SMS, in prima parte a anului curent am obtinut un avans de 65%, pana la circa 301.000 de plati. De asemenea, pe tot parcursul anului trecut am procesat 400.000 de tranzactii prin SMS (fara platile de sub 1 euro)”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

Compania romaneasca a avut o evolutie notabila in ceea ce priveste numarul de tranzactii realizate in primul semestru din 2013, datorita cresterii numarului de comercianti care ofera aceasta metoda de plata si al diversificarii serviciilor pentru care romanii pot plati prin SMS.

“Practic, prin SMS se pot plati abonamente de internet, acces la sali de fitness, flori, jocuri pe calculator sau servicii de asigurari. In plus, faptul ca metoda de plata in sine este una extrem de usoara, sigura si flexibila, atrage din ce in ce mai multi adepti”, a adaugat reprezentantul Netopia mobilPay.

Sectoarele cu cele mai mari cresteri la numarul de tranzactii prin SMS in prima parte a anului au fost pe categoriile deja clasice - asigurari, produse fizice (accesorii PC, flori, cosmetice etc.) -, iar reprezentantii companiei apreciaza ca, in perioada urmatoare, domeniul serviciilor va cunoaste cea mai mare crestere din punct de vedere al incasarilor prin SMS-uri.

Liderul pietei de microplati cu telefonul mobil a fost pe plus in primul semestru din 2013 si din punct de vedere al valorii platilor procesate, crescand cu aproape 28%, la suma de 1,66 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri