Apple va putea sa vanda in continuare in Statele Unite modele mai vechi de iPhone si iPad, dupa ce guvernul american a intervenit asupra deciziei care viza interdictia importurilor pe piata.
Apple a inregistrat in luna iunie prima infrangere in fata Samsung intr-un caz legat de patente judecat in SUA, in urma careia compania sud-coreana putea cere interdictia importurilor pe piata americana pentru dispozitivele iPhone 4 si iPad.

Administratia Obama a invalidat decizia luata la acea data de catre Comisia Internationala pentru Comert din SUA (USITC) si a folosit dreptul de veto, permitand continuarea vanzarilor de produse mai vechi Apple, incluzand iPhone 4 si iPad 2, scrie The Telegraph.

Presedintele Obama, care a avut la dispozitie 60 de zile sa revizuie decizia, a mai declarat ca nu crede ca USITC ar trebui sa aiba autoritatea sa impuna interzicerea importurilor in astfel de cazuri.

"Aplaudam decizia Administratiei de a sprijini inovatia in acest caz de referinta. Samsung a gresit abuzand in acest mod de sistemele de brevete", se arata intr-un comunicat al Apple.

Apple si Samsung au in derulare zeci de procese pe patru continente, in incercarea de a obtine o cota mai mare pe piata mondiala a smartphone-urilor, de 293,9 miliarde de dolari anual.

Apple a castigat anul trecut despagubiri de 1 miliard de dolari de la Samsung, insa valoarea acestora a fost redusa ulterior la 600 de milioane de dolari. Un juriu american a decis ca unele dispozitive ale Samsung copiaza caracteristici unice iPhoe si iPad.

Cele doua companii se vor judeca intr-un nou proces pentru o parte a daunelor acordate anul trecut Apple, in timp ce un alt proces, vizand modele mai noi ale ambilor producatori, este programat anul urmator.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri