Romanii cheltuie, in medie, 200 de lei pentru achizitia unui smartphone, opteaza pentru ofertele la abonament si prefera sistemul Android, potrivit oficialilor EuroGsm. Bugetul mediu pentru achizitia telefoanelor la liber se ridica la 1.200 de lei, iar printre criteriile de selectie se numara camera foto, dimensiunea ecranului si spatiul de stocare.
„Dintre cele mai bine vandute smartphone-uri in reteaua EuroGsm, 80% sunt cu sistem Android, restul fiind reprezentat de alte sisteme de operare, in special iOS, dar si Windows Phone sau Blackberry. Bugetul mediu de achizitie este de aproximativ 200 de lei, pentru telefoanele cumparate la abonament, in timp ce bugetul pentru cele achizitionate la liber se situeaza intre 1.000 si 1.200 de lei”, a declarat Zoltan Halmai, directorul comercial al EuroGsm.

Potrivit celor mai recente estimari de piata ale GfK Retail and Technology, din piata masurata de GfK, in primele cinci luni ale anului, in Romania au fost comercializate aproximativ 471.000 smartphone-uri, dintre care mai mult de 80% au sistem de operare Android.

„Cele mai populare smartphone-uri cu sistem de operare Android comercializate de catre EuroGsm sunt cele din gama Galaxy, de la Samsung, clientii orientandu-se catre aceste dispozitive datorita renumelui brandului si al pretului, care le fac foarte atractive”, a adaugat Zoltan Halmai.

Printre cele mai comercializate smartphone-uri Android in reteaua EuroGsm se numara dispozitivele Orange Nivo, Samsung Galaxy Young, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3 Mini si Acer Liquid Z2 .

Cel mai scump smartphone Android din oferta companiei este dispozitivul HTC One Dual SIM, la pretul de 3.499,90 lei, iar cel mai ieftin este telefonul LG Optimus Net, la pretul de 319,90 lei, ambele fiind disponibile fara abonament. „Oferim si telefoane la pretul de 1 euro, pe care le comercializam pe baza de abonament Orange, iar printre modelele disponbile la acest pret se afla smartphone-uri precum Acer, Alcatel, LG sau Samsung”, a mai precizat Zoltan Halmai.

Camera foto, ecranul si memoria, cele mai importante criterii de selectie

Printre cele mai importante criterii la achizitia unui smartphone se numara camera foto, dimensiunea ecranului si memoria acestuia, utilizatorii fiind interesati de cumpararea unui dispozitiv pe care sa il utilizeze similar PC-urilor.

„Camera foto reprezinta in continuare un criteriu important dupa care sunt selectate telefoanele, dar si diagonala ecranului sau spatiul de stocare reprezinta criterii dupa care clientii se orienteaza la achizitia unui nou smartphone”, apreciaza Marius Boca – The PhoneGeeks, diviza de tehnica si telefonie mobila a EuroGsm.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri