Firmele Cronus eBusiness si Datanet Systems au depus oferte pentru furnizarea de echipamente IT destinate modernizarii infrastructurii de date a agentiei care administreaza reteau RoEduNet (AARNIEC), contract in valoare de 15 milioane de lei (TVA inclusa), conform Mediafax.
Termenul de livrare al echipamentelor este de doua luni de la incheierea contractului, potrivit datelor din caietul de sarcini.

"Modernizarea infrastructurii de date pentru a asigura capacitati de trafic de mare viteza este necesara pentru proiectele de cercetare si grid computing ale centrelor universitare deja conectate la infrastructura existenta, care acomodeaza in prezent transferuri de date de ordinul sutelor de Gbps", se precizeaza in caietul de sarcini.

Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare (AARNIEC) este adminsitratorul retelei RoEduNet (Romanian Education Network), care asigura servicii de comunicatii de date pentru institutiile de cercetare si academice de toate gradele din Romania.

RoEduNet a fost infiintata printr-o hotarare de guvern din anul 1998 si este parte a retelei europene pentru educatie si cercetare GEANT, destinata doar institutiilor care fac parte din sistemul educatiei si cercetarii in acord cu reglementarile legale in domeniu.

Infiintata in anul 1998 si controlata de integratorul de sisteme Soitron (Slovacia), Datanet Systems este specializata in furnizarea de echipamente de comunicatii de date, voce si video, precum si servicii de implementare, consultanta si asistenta tehnica.
Afacerile firmei au scazut cu 2,1% in 2012, la 71,3 milioane de lei.

Cu afaceri de 13,5 milioane de lei in 2012, Cronus eBusiness si-a inceput activitatea in 1996 si este specializata in activitati de consultanta in tehnologia informatiei. Firma este detinuta de Tiberiu Sandu, fost director al Orange Business Services.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri