Investigatia autoritatilor din SUA privind posibile fapte de coruptie ale unor parteneri si consultanti Microsoft, cu ramificatii si in Romania, a fost extinsa pentru a include activitati din Rusia si Pakistan, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate situatiei.
WSJ a scris in luna martie ca Departamentul Justitiei si Comisia pentru valori mobiliare (SEC) din SUA au inceput o investigatie preliminara, dupa ce un fost reprezentant Microsoft din China a afirmat ca unii parteneri ai companiei au mituit oficiali straini pentru a castiga contracte. Ancheta dezvaluita in martie vizeaza si relatia companiei cu anumiti distribuitori si consultanti din Romania si Italia.

Anchetatorii din SUA verifica daca Microsoft a avut vreun rol in cazul unor acuzatii conform carora firme intermediare partenere ar fi oferit mita pentru a obtine contracte de software cu Ministerul roman al Comunicatiilor, potrivit informatiilor publicate anterior de ziarul american, scrie Mediafax.

Citeste si:
Cine a condus Comunicatiile si Microsoft in perioada cand s-ar fi dat mita

Potrivit surselor WSJ, Microsoft a fost anuntata de catre un informator anonim ca unii distribuitori din Rusia au platit directorii unei companii de stat pentru a obtine un contract.

Situatia este similara in Pakistan, unde un informator sustine ca Microsoft ar fi autorizat o firma de consultanta sa ofere unui oficial guvernamental si sotiei sale un sejur de cinci zile in Egipt, pentru a castiga o licitatie publica.

Cei doi informatori au contactat Microsoft undeva in ultimele opt luni, au afirmat sursele citate.

Guvernul SUA nu a formulat acuzatii impotriva Microsoft sau a partenerilor de afaceri ai companiei, invesigatia fiind in etapa preliminara.

Contactati de WSJ, reprezentantii autoritatilor SUA implicate in ancheta au refuzat sa comenteze informatiile.

John Frank, avocat si vicepresedinte al Microsoft, a declarat ca grupul trateaza cu seriozitate acuzatiile si va coopera in totalitate cu organele de ancheta.

Guvernul Statelor Unite a inceput in ultimii ani zeci de anchete privind posibile practici de coruptie ale companiilor americane in strainatate. Conform legii, compainile pot fi trase la raspundere si in cazul in care neregulile sunt comise in folosul lor de catre terti.

Microsoft a inceput o investigatie interna privind acuzatiile dezvaluite in ultimele luni, potrivit unor surse apropiate companiei. Astfel de anchete interne pot costa milioane de dolari, noteaza WSJ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri