Microsoft a anuntat vineri ca Steve Ballmer, 57 de ani, se va retrage din functia de CEO in urmatoarele 12 luni, gigantul tehnologic incercand "sa navigheze" cat mai eficient intr-o piata a computerelor din ce in ce mai dinamica.
Intr-o declaratie facuta publica astazi, Microsoft a subliniat ca Ballmer va ramane in functie pana cand va fi gasit un succesor.

“Nu este niciodata o perioada buna pentru o astfel de tranzitie, dar acum este momentul cel mai apropiat de perfect”, a declarat Ballmer. El a adaugat ca Microsoft are nevoie de un nou CEO, care sa poata sa stea mai mult timp in functie, intr-o perioada de transformari spre o industrie mai mobila.

Valoarea actiunilor Microsoft a crescut cu 9% imediat dupa anunt. Investitorii au criticat in ultima perioada Microsoft pentru ca gigantul american nu a reusit sa fie suficient de rapid in cursa cu Apple si Google, pe segmentul device-urilor mobile.

Microsoft, desi o companie foarte profitabila, are probleme in a isi adapta gamele de produse si servicii realitatii din lumea tehnologica. Ballmer a anuntat luna trecuta o reorganizare masiva a companiei, avand ca scop principal axarea pe tablete si smartphone-uri.

Microsoft va numi o comisie speciala – in care va fi inclus presedintele board-ului si fondatorul Bill Gates – pentru a gasi un inlocuitor al lui Steva Ballmer.

“Cea mai buna perioada pentru Microsoft este in fata”, a mai transmis Ballmer, de data aceasta catre angajatii companiei. “Faceti parte din cea mai buna echipa din industrie, avand si tot potentialul tehnologic la dispozitie. Nu trebuie si nu vom rata niciun pas in aceasta tranzitie. Sunt concentrat si muncesc din greu si stiu ca pot conta pe fiecare dintre voi sa faceti acelasi lucru. Haideti sa ne facem mandri de noi insine”, incheie el.

Ballmer s-a alaturat companiei in 1980, fiind primul business manager al Microsoft, inainte de a deveni CEO in 2000.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri