Guvernul canadian nu va interveni pentru salvarea companiei BlackBerry, au afirmat oficiali ai autoritatilor din regiune, intr-un interviu acordat Bloomberg.
James Moore, ministrul canadian al Industriei, a precizat ca Guvernul nu va oferi sprijin de salvare pentru producatorul de telefoane mobile, care se confrunta cu grave probleme financiare.

“BlackBerry este o companie canadiana cu un lung istoric legat de inovatie, care prin produsele lansate a adus schimbari in felul cum utilizam in ziua de azi telefoanele mobile. Din pacate, compania nu s-a bucurat de succesul asteptat si este de datoria lor sa reuseasca sa dezvolte servicii si platforme care sa atraga noi utilizatori”, a declarat Moore.

In ultimele saptamani, oficialii BlackBerry anuntau ca grupul canadian este de vanzare.

In acest fel, conducerea producatorului canadian de smartphone-uri BlackBerry a infiintat o comisie care va analiza optiuni pivind viitorul companiei, inclusiv colaborari, parteneriate strategice, vanzarea si alte posibile tranzactii, pentru a aduce beneficii cat mai ridicate actionarilor, potrivit MarketWatch.

BlackBerry a precizat ca nu exista garantia ca procesul va conduce la o tranzactie.

Din comisie vor face parte directorul general, Thorsten Heins, si mai multi membri ai board-ului director.
Deciza de a analiza optiunile companiei vine dupa cinci ani in care BlackBerry a cedat teren pe piata smartphone-urilor in fata Apple si producatorilor de telefoane bazate pe sistemul de operare Android al Google.

BlackBerry, fosta companie Research in Motion, a inregistrat o scadere de 93% a pretului actiunilor in ultimii cinci ani, iar anul trecut a raporat o pierdere de 646 milioane de dolari, fata de un profit de 3,5 miliarde de dolari cu doi ani inainte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri