Evolutia Internetului in ultimii 5 ani in Romania a aratat nu doar cresteri semnificative la nivelul numarului de utilizatori, cat mai ales o transformare a modului de utilizare. Varietatea si multitudinea de activitati pe care romanii le desfasoara astazi online necesita viteze din ce in ce mai mari de download.
In conditiile in care intr-o gospodarie sunt conectati la Internet, in medie, 2,5 utilizatori si totodata cresc canalele Full HD, UPC Romania a decis oportuna oferirea, in prima faza in 9 orase, Internet la viteze de 200 Mbps.

In prima faza, cel mai rapid serviciu de Internet din Romania din prezent, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil in 9 orase (Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Sibiu), care acopera peste 60% din zona in care UPC ofera servicii de Internet. Bucurestiul este acoperit in pondere de circa 70% de catre UPC.

UPC pozitioneaza tara nu numai in topul european al vitezelor maxime de download, ci si in cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps. Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene , Romania se afla pe locul 4 in topul tarilor UE la procentul conexiunilor la Internet fix cu o viteza de peste 100 Mbps, media nationala (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decat cea europeana (1%). Baza de clienti UPC care beneficiaza de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a inregistrat in perioada iulie 2012 – iulie 2013 o crestere de 230%, numarul acestor clienti ajungand sa reprezinte peste un sfert din totalul clientilor de Internet ai companiei. La inceputul lunii iulie 2013, UPC avea un numar total de aproximativ 340.000 de clienti de Internet.



In 2012, media de utilizatori de Internet fix pe gospodarie era de 2,5 persoane, 70% dintre noii clienti achizitionand si Wi-Fi. Cu Internetul Fiber Power 200 Mbps este nevoie de circa trei minute pentru a descarca 4.7 Gb (capacitatea unui DVD). Pe masura ce consumul de continut video online, la calitate HD si ultraHD este in crestere, UPC estimeaza ca vitezele de peste 100 Mbps vor deveni noul standard de utilizare.

„Abonamentul la Internet fix este pentru toata familia, iar membrii ei se bucura de Internet in moduri diferite, simultan. O arata cresterea numarului de clienti WiFi – peste o treime din clientii UPC de Internet au WiFi si peste 70% din clientii noi aleg si aceasta optiune. Simultaneitatea in utilizarea Internetului ne confirma nevoia de viteze superioare si apetitul romanilor pentru astfel de servicii’, declara Robert Redeleanu, CMO UPC Romania.

Odata cu lansarea noii viteze de pana la 200 Mbps, UPC isi transforma si portofoliul de servicii pentru alinierea la noile tipologii de consumatori. Acestia desfasoara activitati zilnice online ce necesita viteze mari de Internet – de la livestream-uri simultane, cursuri online sau download-uri de fisiere de mari dimensiuni – de aceea noile pachete includ viteze de peste 120 Mbps.

Serviciile de Internet prin cablu, tehnologie utilizata in Romania de UPC, ofera, in medie, 91,4% din viteza de download contractata de client, peste media europeana de 74%. Odata cu lansarea noii viteze de Internet, UPC completeaza la nivel national acest standard european de eficienta prin noul serviciu UPC Cares. Prin acest serviciu, UPC va asigura un timp maxim de instalare de 3 zile a serviciilor digitale, inclusiv a Internetului de mare viteza – perioada garantata prin contract – cat si disponibilitatea imediata a oricarui tip de echipament tehnic necesar instalarii.

Severina Pascu, CEO UPC Romania, a facut de asemenea un apel catre Guvern si autoritatile de reglementare pentru a sustine dezvoltarea industriei si a infrastructurii. "Efectul penetrarii Internetul se propaga si in PIB - o crestere de 10% a penetrarii ar duce la o crestere a produsului intern brut cu 1,5%. Am fost implicati in dialoguri cu MCSI si alte organisme pentru a vedea cum putem lucra impreuna pentru cresterea penetrarii Internetului. Toti jucatorii din piata sustin acest lucru si concluziile raman sa se vada", spune ea.

Principalii concurenti ai UPC pe piata locala sunt Romtelecom, RCS&RDS, precum si Orange si Vodafone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri