In ciuda ingrijorarilor crescute cu privire la consecintele unui atac cibernetic asupra clientilor si propriei reputatii, multe organizatii europene au o abordare imatura cu privire la riscul cibernetic si mai au mult pana la integrarea acestui risc in propriile politici de gestiune a riscului.
Conform rezultatelor celui mai recent studiu, Marsh 2013 Cyber Risk Survey, desfasurat in cadrul conferintei anuale, Amenintari Digitale, 71% dintre respondenti au declarant ca grija lor in ceea ce priveste riscurile cibernetice a crescut in ultimele 12 luni. Mai mult, 54% au declarat ca organizatia din care fac parte a fost atacata cybernetic in aceeasi perioada.

In timp ce 17% dintre respondenti au estimat impactul unui atac cibernetic asupra propriei companii la peste 5 milioane dolari, 22% au recunoscut ca nu au analizat exact impactul financiar al unui astfel de atac. Cand vine vorba despre maturitatea abordarii riscului cibernetic a propriilor companii, doar 23% dintre cei chestionati au raspuns ca sunt convinsi ca au analizat si prevazut corect riscul cibernetic.

„Probabilitatea de a fi atacati cibernetic este clar constientizata de catre risk managerii europeni. Totusi, este destul de clar ca in majoritatea organizatiilor riscul cibernetic nu este bine inteles si multe nu reusesc sa implementeze o strategie clara de a gestiona acest risc intr-un mod eficient”, a explicat Stephen Wares, Marsh EMEA - Cyber Risk Leader.

Conform studiului Marsh citat, doar 12% dintre companiile intervievate au achizitionat asigurare impotriva riscurilor cibernetice, chiar daca 76% dintre respondenti sustin ca sunt familiarizati cu produsele disponibile pe piata de asigurari.

„Faptul ca atat de putini respondenti cumpara asigurari aferente riscului cibernetic, in ciuda cunoasterii pe scara larga a produselor, indica faptul ca industria asigurarilor mai are multe de facut atat in ceea ce priveste dezvoltarea de produse care sa raspunda nevoilor clientilor, cat si in ceea ce priveste gradul de educare al pietei.”, a adaugat domnul Wares.

Marsh este cel mai mare broker de asigurari si consultanta de risc. Marsh este parte a Marsh & McLennan Companies, un grup ce ofera servicii profesionale prin 51.000 de angajati la nivel mondial si cu venituri de peste 10 miliarde dolari, din grup mai facand parte si Guy Carpenter, specialist in risc si reasigurari; Mercer, furnizor de servicii si consultanta HR; si Oliver Wyman, consultanti de management. Grupul este listat (simbolul: MMC) pe bursele din New York, Chicago si Londra.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri