CloudWeb.ro a pornit la drum la inceputul anului 2013 cand din analiza pietei am observat ca serverele virtuale si sistemele cloud computing sunt si acum platforme foarte complicate, unde utilizatorul are probleme cu implementarea si cu administrarea, spune directorul general al companiei, dl. Cristian Marius Oancea. In general, firmele de hosting au panouri de control complicate si este destul de greu sa stii toate notiunile necesare pentru a le configura, respectiv : load balancing, securitate, distributed file-systems, etc.
Asa ca, in loc sa construim un nou serviciu de hosting general noi am ales sa construim un produs ca sa livram clientilor cele mai simple solutii si cele mai rapide pentru serverele virtuale si serviciile de hosting. Am construit o platforma cloud care sa poata fi folosita de toata lumea, fara a avea cunostinte avansate de configurare pentru : gazduire web, serverele virtuale (VPS), servere virtuale dedicate (VDS), back-up, etc.

Primii clienti ai CloudWeb ne-au ajutat sa ne perfectionam platforma si sa ne adaptam dupa necesitatile lor, ca sa crestem in mod accelerat nivelul de vanzari al companiei bazandu-ne pe nivelul de satisfactie al utilizatorului.

Acum dupa mai mult de jumatate de an de la lansare, noi credem ca suntem cea mai buna solutie pentru cei ce au nevoie de astfel de servicii . La inceput dura in jur de 15 minute sa activezi tot contul, cu toate datele mutate insa acum dupa optimizari, poti avea totul operational in mai putin de 50 de secunde!

Clientul poate alege pachetul optim afacerii sale, iar pe viitor daca este nevoie, cu un sigur click se poate face upgrade spre pachetul urmator de gazduire web fara downtime.

Cresterea este sustinuta de investitia noastra in clienti pe care ii ajutam in mod gratuit sa rezolve orice implementare, mutare de site, lasandu-i sa isi aloce timpul dezvoltarii site-urilor si cresterii afacerii proprii si nu simplei administrari.
O echipa de profesionisti IT (de la administratori de sisteme si retea pana la programatori si web designeri) sta la dispozitia clientilor pentru a ii ajuta cu orice problema legata de serviciul de gazduire web sau serverele virtuale.

Luand in considerare opinia abonatilor, am decis sa avem ca locatie principala Dusseldorf, Germania, datacenterul din spatele cloudweb.ro, avand 3 sectiuni cu o suprafata de peste 2500 metri patrati si functioneaza la cele mai inalte standarde de securitate. Acest loc a fost ales pentru a putea oferi clientilor un nivel de uptime maxim si securitate completa impotriva incendiilor, avariilor electrice, etc.
▪ Backbone redundant cu o conexiune externa de peste 170 Gb/secunda
▪ Acces la toate marile retele si noduri de retea (DECIX, AMSIX, SwissIX, ECIX)
▪ Conexiunile serverelor de 10 Gigabit/secunda
▪ Monitorizare 24/7 a retelei prin propriul NOC (Network Operation Center)
interconectare cu cele mai mari retele de internet din Europa.

Din luna iulie 2013 am lansat un al doilea datacenter in Bucuresti pentru a aduce o interconectare mai apropiata de marii jucatori din piata internetului din tara (ex: rds,romtelecom, upc, etc), din septembrie vom lansa serviciile noastre si intr-un datacenter din SUA. Astfel venim in intampinarea clientilor care doresc sa aiba aceste servicii disponibile si in mai multe locatii de pe glob.

Cloudweb.ro ofera o reducere de 20% cititorilor wall-street.ro pentru toate pachetele de gazduire web, servere virtuale si reseller gazduire. Reducerea se aplica prin validarea cuponului “wallstreet20” inainte de finalizarea comenzii. Inregistrarea de domenii si ofertele speciale nu fac parte din aceasta promotie.


Toate serverele noastre dispun de hardware de inalta performanta si conectivitate 10Gbps. Folosim harddisk-uri profesionale SSD si SAS prin care obtinem o performanta mult mai ridicata din punctul de vedere al I/O-urilor si al vitezei de transfer comparat cu stocarea traditionala (Ex.: SATA).
Chiar daca vrei sa pornesti primul tau website, un blog sau chiar un magazin online, cu sutele de aplicatii gratuite oferite in toate pachetele de gazduire web, o poti face doar cu numai cateva click-uri. De exemplu, aveti la dispozitie scripturi pentru blog/ wordpress, portal/cms, forum, galerii de imagini, jocuri, e-commerce, livehelp, educational, music store si multe altele. Toate acestea se pot instala prin aplicatia softaculous pe care o gasiti in contul dumneavoastra de gazduire (cPanel).

Administrarea pachetului de gazduire al CloudWeb se face prin cPanel, cel mai folosit panou de administrare din lume. Este asa de usor de utilizat si de intuitiv, incat se poate descurca si o persoana care vede panoul pentru prima oara. De asemenea CloudWeb foloseste sistemul CloudLinux pentru gazduire web, ceea ce permite administrarea si partajarea resurselor disponibile pe cluster pentru fiecare client in parte, astfel incat nu vei fi deranjat daca alt client foloseste prea multe resurse, asa cum se intampla la site-urile de gazduire standard.

Toate pachetele de gazduire CloudWeb beneficiaza de Trafic Nelimitat, Domenii parcate Nelimitate, Conturi email Nelimitate, Conturi ftp Nelimitate, Subdomenii Nelimitate, Backup zilnic Extern, Activare Instanta, Transfer site Gratuit, cPanel, Softaculous, Antivirus/Antispam, Webmail, POP3/IMAP/SMTP, Email forwarding, Statistici trafic.

Serverele virtuale cloudweb.ro sunt cele mai avansate sisteme in tehnologia de virtualizare a serverelor. Tehnologia de ultima generatie este utilizata pentru a partaja un server fizic in mai multe servere virtuale independente. Fiecare VPS se comporta exact ca server dedicat, avand propriul set de scripturi de initializare, utilizatori, procese, sisteme de fisiere, etc. Fata de competitorii nostri care folosesc sisteme de virtualizare standard, la CloudWeb fiecare server virtual are resurse hardware dedicate. Cu alte cuvinte poti avea parte de toate beneficiile unui server dedicat la pretul unui VPS.

Mai mult informatii puteti gasi pe site-ul nostru, www.cloudweb.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri