Vodafone va cheltui pana la 3 miliarde lire sterline (4,67 miliarde dolari) pentru imbunatatirea retelelor de telefonie mobila 4G in tari dezvoltate precum Marea Britanie si Germania, in urma vanzarii participatiei detinute la Verizon Wireless catre Verizon Communications pentru 130 miliarde dolari.

Grupul britanic lanseaza un plan de investitii de 6 miliarde de lire sterline, numit Project Spring, iar jumatate din fonduri vor fi utilizate pentru extinderea retelelor 4G de pe piete dezvoltate. Vodofone va extinde totodata retelele 3G in alte regiuni din Europa si pe pietele emergente, transmite MarketWatch.

Alte investitii vor consta in cresterea accesului la servicii broadband si in imbunatatirea activitatilor de service oferite clientilor.

Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a aratat ca investitiile au rolul sa extinda cota de piata a grupului pe piete majore cum sunt cele din sudul Europei, scrie Mediafax.

"Intentionam sa cheltuim fondurile in urmatorii trei ani", a declarat Calao intr-o conferinta cu analistii si investitorii. El a refuzat sa dea detalii in legatura cu castigurile financiare care vor fi generate de aceste investitii.

Vodafone a anuntat luni ca va vinde participatia minoritara de 45% la Verizon Wireless catre Verizon Communications intr-o tranzactie evaluata la 130 de miliarde de dolari.

Compania intentioneaza sa ofere actionarilor numerar si actiuni Verizon Communication in valoare de 84 miliarde de dolari, iar 20 de miliarde de dolari vor servi la reducerea datoriilor nete.

In tranzactia de 130 de miliarde de dolari, Vodafone va primi 58,9 miliarde de dolari in numerar si 60,2 miliarde de dolari in actiuni Verizon. Restul fondurilor vor proveni din tranzactii mai mici.

Chiar daca Vodafone a vandut cel mai profitabil activ al grupului, Colao a insistat ca grupul nu este vulnerabil la oferte de preluare din partea AT&T.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri