Aproape unul din zece smartphone-uri vandute in principalele piete din Europa au fost telefoane cu sistem de operare Windows, in perioada mai-iulie, conform statisticilor companiei de cercetare Kantar Worldpanel.

In perioada mentionata, cota de piata medie a sistemului de operare Windows in Spania, Italia, Franta, Germania si Marea Britanie aproape s-a dublat, pana la recordul de 8,2%.

Android si-a mentinut dominanta in Europa in perioada mentionata, cu o cota de 69,1%, in crestere cu 2,9 puncte procentuale fata de trimestrul anterior, scrie presa internationala.

Cota de piata a iOS a crescut de asemenea, de la 14,8% la 17,9%.

Blackberry si Symbian au fost pierzatorii, cotele lor de piata scazand cu 4,3 pp si respectiv 3,1 pp, in cele cinci tari cercetate. Blackberry are in prezent o cota de doar 2,4% din piata.

In SUA, iOS continua sa isi creasca cota de piata, in trimestrul mentionat crescand cu 7,8 pp, pana la 43,4%. Cota de piata a Android a scazut in SUA, cu 7,6%, pana la 51,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri