Apple vrea sa dezvolte modele iPhone mai mari, luand in calcul ecrane cu diagonala de pana la 6 inci, ceea ce ar marca o schimbare semnificativa de strategie si intrarea companiei americane pe un segment de piata rezervat in prezent telefoanelor Android.

Producatorul american de electronice evalueaza un plan de a lansa iPhone-uri cu ecrane intre 4,8 inci si 6 inci, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Modelul actual iPhone 5, lansat la sfarsitul anului trecut, are un ecran cu diagonala de 4 inci. Apple va prezenta marti, la sediul din Cupertino, California, atat un nou model premium, denumit probabil iPhone 5S, cat si o varianta mai putin scumpa, premiera pentru companie.

Informatiile arata cum Apple se indeparteaza tot mai mult de strategia impusa de fostul CEO Steve Jobs si cauta noi zone de crestere pe o piata care se apropie rapid de maturitate, contestata la toate nivelurile de grupul sud-coreean Samsung, scrie Mediafax.

Samsung s-a impus ca cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial prin lansarea unei game diversificate de produse, cu marimi si preturi variate. Samsung a prezentat miercuri Galaxy Note 3, echipat cu ecran de 5,7 inci, aflat la granita dintre smartphone si tableta, nisa inventata in urma cu trei ani de grupul sud-coreean, care castigat pariul ca exista cerere pentru astfel de produse. Telefoanele din seria Galaxy Note, cu dotari si preturi premium, au generat vanzari de zeci de milioane de unitati si au tras dimensiunea dispozitivelor high-end Android spre 5 inci.

Planurile Apple nu reprezinta o certitudine ca grupul american va adopta o strategie de diversificare in ceea ce priveste marimea telefoanelor, compania fiind cunoscuta pentru experimentele intense care preceda orice decizie semnificativa.

Discutiile interne sugereaza insa ca ideea a castigat teren in conducerea Apple fata de ultimii ani, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de WSJ.

Furnizorii asiatici de piese au inceput in ultimele luni sa testeze ecrane mai mari destinate iPhone, Apple fiind interesata mai ales de un produs cu marimea de 4,8 inci, potrivit surselor citate.

Contactati de WSJ, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.

Apple a lansat anul trecut iPad mini, varianta mai mica si mai ieftina a tabletei iPad, iar informatiile aparute recent in presa de specialitate arata ca evenimentul de saptamana viitoare de la sediul companiei va aduce o noua schimbare majora de strategie, prin oferirea unui iPhone mai ieftin, menit sa atraga clienti pe pietele emergente.

Chiar si modelul iPhone 5 a reprezentat o schimbare, fiind echipat cu un ecran de 4 inci, fata de 3,5 inci in cazul modelelor anterioare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri