Dupa ce Sony, Samsung sau LG au prezentat la IFA Berlin, cel mai mare targ de tehnologie din Europa, “artileria” cu care vor defila in acest an, Apple a lansat marti si noua generatie de smartphone-uri iPhone, modelele 5S si 5C.

Desi la targul de tehnologie din acest an gigantii tehnologici s-au duelat in lansari de ceasuri inteligente se pare ca Apple nu a intrat in "hora" lansarilor acestor dispozitive, producatorul american mizand cu ocazia acestei lansari pe doua terminale mobile din clase diferite, compania introducand pentru prima oara pe piata si un smartphone mai ieftin decat modelul de varf al companiei iPhone 5S.

iPhone 5S, versiunea premium prezentata de Apple pe 10 septembrie este bazata pe un procesor A7 pe 64 de biti, primul procesor care foloseste o astfel de tehnologie.

"iPhone 5S este primul smartphone care dispune de un procesor pe 64 de biti. Arhitectura bazata pe 64 de biti este de pana la doua ori mai rapida decat un procesor obisnuit. Vitezele sunt similare procesoarelor de PC-uri", a precizat Phil Schiller, vicepresedintele Apple.

Noul iPhone 5S este de pana la 56 de ori mai rapid decat vechiile dispozitive pe partea grafica si de 40 de ori mai rapid in procesare decat primele modele lansate.

Reprezentantii Apple sustin ca noul iPhone 5S este de pana la cinci ori mai rapid decat iPhone 5.

Apple aduce o schimbare camerei foto, introducand pentru prima data micron-pixeli. Camera foto ofera doua LED-uri care pot regla balansul culorilor cand poza este realizata. Camera foto ofera si auto stabilizare a imaginii. Smartphone-ul are o functie "burst-mode" care poate inregistra pana la 10 cadre pe secunda si sa aleaga cea mai buna poza din cele captate.

Iphone 5S dispune si de o functie de fotografiere in modul panoramic si poate inregistra imagini de pana la 28MP.

Si functiile camerei video au fost imbunatatite: Apple ofera posibilitatea de a filma la o rezolutie de 720p @ 120fps.

In ciuda functiilor de care dispune, reprezentantii Apple nu au precizat numarul de mega-pixeli cu care vine echipat noul dispozitiv.

Securitate sporita: deblocarea prin amprenta digitala

Apple a introdus pe noul smarphone si functia de securitate prin amprenta digitala, aspect care s-a mai vehiculat si pana acum in presa. Denumit Touch ID, noul senzor are 170 de microni si ofera o siguranta sporita utilizatorului. Apple lauda noua functie ca fiind foarte precisa.

Prin noul sistem de securitate, Apple renunta la ideea de a-ti securiza smartphone-ul cu un cod format din cifre.

Noul smartphone are un pret care porneste de 199 de dolari pentru versiunea de 16GB si ajunge la 399 de dolari pentru versiunea de 64GB.

Apple lauda noul dispozitiv ca ofera pana la 10 ore in convorbirile telefonice si pana la 10 ore de utilizare in 4G, dar si 250 de ore in modul stand-by. Phil Schiller spune ca durata de viata a bateriei este mult mai buna decat in cazul iPhone 5.

Pana acum zvonurile spuneau ca Apple dezvolta un nou tip de display care este capabil sa creasca de peste doua ori durata de viata a bateriei in timpul utilizarii.

Terminalul este disponibil in trei culori: negru, auriu si gri.

iPhone 5S va fi disponibil din 20 septembrie, iar precomenzile vor incepe din 13 septembrie. Pana la finalul anului, reprezentantii Apple vor sa vanda noul dispozitiv in peste 100 de tari.

Un iPhone ieftin: 5C

Apple a lansat si modelul iPhone 5C, un smartphone cu un nou design si un pret mai scazut decat cel al modelului premium. Noul smartphone vine disponibil in cinci culori si arata exact cum s-a zvonit si pana acum.

Materialul predominant al noului iPhone este plasticul, dar dispune si de o suprafata din policarbonat care protejeaza device-ul.

iPhone 5C dispune de un ecran tip Retina Display de 4 inch.

Device-ul vine echipat cu un procesor A6 (similar celui de pe iPhone 5), are o camera foto de 8MP iSight, o noua camera frontala tip FaceTime de 1,9 MP,dispune de Bluetooth 4.0, Wi-Fi si suporta 4G.

Noul smartphone va costa 99 de dolari pentru versiunea cu 16GB dar si 199 de dolari pentru versiunea de 32 GB, pe un contract de doi ani cu un operator.

Apple pune la dispozitia clientilor si o serie de huse pentru versiunea low-cost de iPhone a caror preturi se ridica la 29 de dolari.

iPhone 5C are un aer foarte tanar, pare genul de telefon destinat mai mult tinerilor - asta si datorita carcaselor in culori foarte vii.

Chiar daca Apple a lansat si o versiune low-cost de iPhone, reprezentantii companiei au precizat ca preturile la iPhone 5 nu vor mai scadea odata cu lansarea noilor modele pe piata.

"iPhone 5 a fost cel mai de succes telefon lansat de Apple pana acum pe piata. Daca in ultimii ani am redus pretul la dispozitivele mobile, de acum acest lucru nu va mai fi valabil", a precizat Phil Schiller.

iOS 7, disponibil pe terminalele iPhone din 18 septembrie

Tim Cook, CEO-ul Apple a vorbit despre sistemul de operare iOS care luna viitoare va depasi prezenta pe 700 de milioane de dispozitive mobile.

"iOS 7 va deveni rapid cel mai popular sistem de operare mobil din lume. Noul SO dispune de peste 200 de functii, de la posibilitati multiple de cautare pana la functii multiple disponibile in aplicatia de fotografii. Dispozitivele cu iOS sunt foarte bune pentru a crea continut - mai ales prin aplicatiile iPhoto sau iMovie", a spus Cook in cadrul evenimentului de presa.

iOS 7 va deveni disponibil pentru iPhone 4S si iPhone 5 incepand cu 18 septembrie.

Sursa imagini: TheVerge.com

Sursa foto: captura apple.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri