Apple a prezentat intr-un eveniment desfasurat in SUA noile smartphone-uri iPhone 5S si iPhone 5C, modelul din urma fiind promovat ca un telefon mai ieftin, accesibil, dar cu o configuratie extrem de asemanatoare iPhone 5, model lansat in toamna anului trecut de compania americana.

Ca si configuratie hardware, noul iPhone 5C nu difera cu mult fata de iPhone 5, singurele imbunatatiri aduse de Apple fiind legate de camera de fotografiat.

Diferentele se vad insa in designul noului terminal mobil – Apple introducand pe iPhone 5C o carcasa din plastic in diferite nuante de culoare.

Desi promovat de Apple ca o alternativa mai ieftina a modelului premium iPhone 5S, iPhone 5C nu este deloc atat de “ieftin” pe cat pare.

La evenimentul de lansare a noii game de telefoane inteligente, Apple a precizat ca pretul noului terminal “low-cost” va fi de 99 de dolari (versiunea de 16GB) si 199 de dolari (cea de 32GB) numai impreuna cu un abonament la un operator telecom pe o perioada de doi ani. La liber insa situatia se schimba.

Reuters noteaza ca iPhone 5C va avea un pret cu de pana la 200 de dolari mai mare in China fata de SUA fara conectare, ce se va ridica la 730$ (cca. 2.500 lei), in timp ce in Statele Unite va avea un pret de 549$ (cca 1.900 lei), cu numai 130 de dolari mai ieftin decat versiunea 5S.

Pe piata din China, unde Apple a incheiat de curand un acord cu China Mobile – cel mai mare operator de telefonie mobila din regiune, noul smartphone era asteptat sa concureze cu modelele mai ieftine oferite de ceilalti producatori de telefoane inteligente, insa pretul se ridica cu mult peste asteptarile utilizatorilor chinezi, subliniaza publicatia britanica.

“iPhone 5C este mult prea scump. Initial mi-am dorit sa achizitionez dispozitivul, dar pretul mi se pare nejustificat de mare. Nu este de fapt doar un iPhone 5 cu carcasa din plastic?”, spune un utilizator chinez.

Precomenzile pentru noile iPhone-uri incep de pe 13 septembrie si vor ajunge in magazine incepand cu 20 septembrie.

Trebuie sa citesti si Apple a lansat iPhone 5S si iPhone 5C: compania introduce in premiera amprentarea digitala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri