Realizarea Grand Theft Auto 5 (GTA 5), unul dintre cele mai asteptate jocuri ale acestui an, a necesitat investitii de peste 260 de milioane de dolari, buget si cu mult peste cel al marilor pelicule de la Hollywood.

Cel de-al cincelea titlu al francizei a depasit cu mult estimarile initiale pentru bugetul de productie, care fata costurile de marketing a ajuns la 266 de milioane de dolari, conform BusinessInsider.com.
Bugetul necesar productiei jocului GTA 5 a depasit cu mult costul de productie al unor mari pelicule de la Hollywood, singurul film mai costisitor decat jocul fiind cel al “Piratii din Caraibe: La capatul lumii”, al carui cost a depasit 300 de milioane de dolari.
Printre cele mai scumpe jocuri video produse pana in prezent se numara “GTA 4” (Rockstar Games) – 100 mil. $, “Red Dead Redemption” (Rockstar Games) – 80-100 mil. $ sau “Disney Infinity” – peste 100 mil. $.
Potrivit Forbes, la nivelul anului trecut industria jocurilor s-a ridicat la o valoare de 67 miliarde de dolari, iar companiile de cercetare specializate estimeaza o crestere in urmatorii patru ani la 82 de miliarde de dolari.
Dupa lansarea GTA 5, Rockstar Games estimeaza vanzari de un miliard de dolari pana la finalul acestui an.
Unul dintre cele mai succes titluri lansate in ultimii ani a fost “Call of Duty: Black Ops 2”, dezvoltat de catre Activision, care in numai 15 zile de la lansare a reusit sa depaseasca vanzari de 1 miliard de dolari.
Jocul urmeaza sa apara in magazine incepand cu ziua de maine si va fi disponibil momentan doar pentru consolele Xbox 360 si PlayStation 3 (PS3), urmand ca spre finalul anului sa devina disponibil si pentru noile console dezvotate de Microsoft si Sony – Xbox One, respectiv PS4.
Despre lansarea unei versiuni si pentru PC inca nu se cunosc detalii, dar cel mai probabil dezvoltatorii jocului il vor face disponibil si pentru aceasta platforma spre finalul anului.
In Romania, jocul urmeaza sa fie lansat in aceasta seara incepand cu orele 22:30, la Bucuresti Mall.

Sursa foto: captura gamespot.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri