Desi multi analisti sunt ingrijorati de faptul ca Apple nu a anuntat numarul de preorder-uri pentru iPhone 5s si iPhone 5C, unii considera ca vanzarile vor fi mai mari decat cele de anul trecut, pentru iPhone 5.

Conform analistului KGI Ming-Chi Kuo, tacerea Apple dinainte de lansare ar putea fi doar o strategie pentru a nu face publice date concurentei si nu inseamna neaparat ca vanzarile vor fi slabe.

De fapt, Kuo a notat, intr-o scrisoare catre investitori, ca Apple ar putea vinde intre 6 si 8 milioane de terminale weekendul acesta, peste cele 5 milioane vandute anul trecut la debutul iPhone 5.

Tot joi, analistul Piper Jaffray Gene Munster a inaintat vanzari de 5-6 milioane pentru noile terminale Apple.

Kuo considera ca Apple va spune cate terminale a vandut dupa terminarea weekend-ului. In 2012, compania a folosit o strategie similara pentru a patra generatie de iPad si iPad Mini.

Din cauza stocurilor, Kuo considera ca iPhone 5s va acoperi doar 35-45% din vanzarile totale, in timp ce iPhone 5c va atrage intre 55-65% din vanzarile acestui final de saptamana.

In Romania, iPhone-ul poate fi de asemenea comandat, la retaileri traditional. Oficialii operatorilor telecom au subliniat ca vor aduce terminalele in tara, subventionate, insa nu au inaintat o data.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri