Furnizorul de software de business Entersoft Romania gestioneaza businessurile unor edituri de carte care totalizeaza venituri de peste 20 de milioane euro, adica o treime din valoarea pietei locale de carte.

Entersoft lucreaza pentru companii precum Grupul Editorial Corint, Editura Litera International, Elefant.ro sau Editura Diana.

“Industria de publishing trece prin schimbari majore in ultimii ani, ceea ce determina editurile sa-si analizeze permanent activitatea si sa implementeze noi procese si tehnologii care sa le asigure profitabilitatea si dezvoltarea. In urma optimizarii fluxurilor financiare si operationale cu Entersoft Business Suite sau Entersoft Retail, am observat in decursul timpului o crestere cu cel putin 10-15% a afacerilor clientilor nostri, in conditiile unei piete in declin si o reducere a retururilor cu 10-12%”, spune Cristi Cozic, country manager al Entersoft Romania, companie cu afaceri estimate la circa 700.000 de euro anul acesta.

Conform datelor publicate de Ministerul de Finante, cei mai importanti editori locali sunt Grupul Editorial Litera, Polirom, Humanitas, Art, Grupul All, Grupul Editorial Corint, Editura Curtea Veche si RAO. Primele 10 companii de publishing din tara reprezinta peste 60% din cifra de afaceri la nivel national.

Valorile aferente anului 2012 au fost raportate partial si indica in mai multe cazuri o scadere usoara a cifrei de afaceri, conforma evolutiei globale a pietei de carte, care anul trecut a inregistrat o contractie de aproximativ 2,5%.

“Ca obiective de business, principalele edituri romanesti au in vedere pentru urmatorii 2-3 ani cresterea cotei de piata, cresterea profitabilitatii, extinderea canalului de distributie si reducerea costurilor. La nivel operational sunt foarte atente la trasabilitatea costurilor cu drepturile de autor, a altor taxe specifice, a costurilor de distributie si au nevoie de multe analize pe centre de cost si profit, de fluidizarea activitatii financiar-contabile”, explica Cristi Cozic.

In Romania, Entersoft este prezenta din 2008 si are clienti precum JTI Romania, Editura Litera International, Grupul Editorial Corint, elefant.ro, Gittanos Company, Best Distribution, CaliVita si APT Resources.

Compania face parte din grupul grecesc Entersoft si furnizeaza software de business de tip ERP, CRM si BI pentru companii mici si mijlocii, dar si pentru departamente ale marilor corporatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri