Stephen Elop, fostul CEO al Nokia, va castiga o compensatie financiara in valoare de 18,8 milioane euro pentru urmatoarele 18 luni, in urma vanzarii diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez catre Microsoft, tranzactie a carei valoare s-a ridicat la 5,4 miliarde euro.

Elop va primi 4,2 milioane euro in cash, reprezentand salariul de baza pentru ultimele luni de activitate plus un bonus, la care se adauga un pachet de actiuni si optiuni in valoare de 14,6 milioane euro.

Stephen Elop a preluat conducerea gigantului finlandez in anul 2010, dupa ce anterior a detinut mai multe functii de conducere in cadrul Microsoft, avansand pana in functia de vicepresedinte. El a demisionat odata cu vanzarea celui mai important activ al companiei finlandeze catre Microsoft, scrie BBC.

Odata cu preluarea diviziei de telefoane a Nokia de catre Microsoft, Elop va reveni in cadrul companiei americane, fiind unul dintre principalii candidati pentru a-l inlocui pe actualul director general, Steve Ballmer urmand ca in cel mult un an sa renunte la pozitia de CEO al companiei americane.

Nokia a anuntat ca Microsoft s-a angajat sa suporte 70% din costul pachetului de compensatie obtinut de Elop in urma tranzactiei.

Elop a castigat un total de 9 milioane euro de la Nokia in cei trei ani de activitate, din salarii si bonusuri, inclusiv pachete de actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri