Producatorul canadian de telefoane mobile BlackBerry planuieste sa se retraga de pe piata smartphone-urilor destinate consumatorilor si sa se orienteaze spre productia exclusiva de telefoane destinate mediului de afaceri, noteaza Reuters.

Schimbarea brusca de strategie a companiei canadiene s-ar putea sa afecteze serios planurile BlackBerry, mai ales ca grupul canadian a raportat o pierdere de un miliard de dolari in ultimul trimestru.

Nu doar veniturile au avut de suferit ci si cotatiile bursiere, care au suferit un declin de 17% in sedinta de la finalul saptamanii trecute.

Telefoanele BlackBerry sunt inca folosita de peste 70 de milioane de abonati, dar se afla intr-o continua scadere.

Candva lider pe acest segment, BlackBerry rivalizeaza cu Apple, dar si Samsung pe piata smartphone-urilor destinate mediului de business.

Fara bani, dar cu avion proaspat achizitionat

Directorii producatorului canadian de smartphone-uri BlackBerry au cheltuit mai multe milioane de dolari pentru achizitia unui avion in acest an, cu numai cateva luni inainte sa anunte un program masiv de concedieri si pierderi de aproape 1 miliard de dolari.

Compania a cumparat second-hand un avion Bombardier Global Express, care de obicei costa peste 20 de milioane de dolari, pentru a inlocui doua aeronave mai vechi. Masura a fost descrisa ca o reducere de costuri.

Avionul a fost livrat in iulie, in trimestrul al doilea al anului fiscal. BlackBerry a anuntat vineri o pierdere operationala de 950-995 milioane de dolari, in mare parte din cauza telefoanelor nevandute aflate in stoc.

O restructurare, determinata de rezultatele slabe ale companiei, va include concedierea a 4.500 de angajati, 40% din personal.

De asemenea, programul de reducere a costurilor va include si vanzarea aeronavelor detinute de companie, inclusiv a celui cumparat anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri