HP anunta deschiderea centrului de testare a solutiilor si echipamentelor din categoriile printing, PC-uri, servere, stocare de date si retelistica, noul sediu fiind o initiativa comuna a celor doua divizii ale companiei: Printing and Personal Systems Group si Enterprise Group.

In urma cu doua luni, compania a renuntat la centrul interactiv, dedicat in special persoanelor fizice, din Stirbei Voda.

„Piata ne-a dictat tendintele. Clientii persoane fizice pot deja sa testeze si sa afle detalii despre produse in magazinele partenerilor nostri din retail. Pe de alta parte, cerea dinspre segmentul business a crescut continuu asa ca am decis sa deschidem acest centru de prezentare si demonstratii, aproape de sediul nostru principal, pentru a sprijini clientii de afaceri ai companiei”, subliniaza oficialii producatorului de solutii IT si hardware.

Noul centru are un singur angajat permanent, restul venind special pentru prezentarile din fata clientilor business, din sediul HP aflat la cateva minute distanta.

HP isi mareste astfel spatiul alocat testarii si consultantei oferite asupra produselor si solutiilor comercializate in Romania, noul centru inlocuind sediul HP Interactive Center deschis in urma cu 11 ani in centrul capitalei.

Noul HP Solutions Center este situat in zona de nord a Bucurestiului, pe platforma Pipera, pe o suprafata de peste 300 mp si se adreseaza clientiilor business, prospectilor, partenerilor si angajatilor ce doresc sa descopere sau sa testeze solutiile HP.Centrul are o sala dedicata si complet echipata pentru training-uri, testari si prezentari de produse sau evenimente.

„Odata cu inaugurarea acestui spatiu, reunim intr-un singur loc solutiile software si hardware dezvoltate pentru mediul de enterprise si SMB, aspect ce ne diferentiaza in industria IT din Romania si demonstreaza ca suntem un lider de piata care vine in intampinarea clientilor si partenerilor de business cu solutii la problemele lor curente. Practic in noul centru clientii si partenerii nostri de business pot beneficia de consultanta specializata in domeniul solutiilor integrate IT sau isi pot testa propriile aplicatii intr-un mediu real”, declara Tiberiu Dobre, country manager PPS HP Romania.

Spatiul adaposteste o mare parte din portofoliul de echipamente business HP, cum ar fi statiile grafice din seria Z sau gamele de PC-uri ProBook si Elite: tableta Elite Pad sau convertibilul Elite Book Revolve, un computer portabil cu afisaj senzitiv care se roteste pentru a le permite utilizatorilor sa isi partajeze munca si se pliaza pentru a deveni mobil, ca o tableta.

De asemenea, pot fi testate solutii bazate pe Thin Clients de la cele mai simple cum ar fi puncte de introducere de date la un terminal, solutii de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) bazate VMware, MS Virtual Server sau Citrix, pana la solutii de multimonitor pentru procesare de imagini si multe altele.

In zona de printing, in centru pot fi testate echipamente si solutii precum cele cu cerneala dedicate segmentului SMB – cele mai noi echipamente din seria HP OfficeJet Pro si cele de imprimare laser pentru volume mari de lucru: seria LaserJet 800 si echipamentele Flow din seria 500, care sunt optime pentru implementarea solutiilor de autentificare.

Un alt echipament recent lansat care poate fi testat in HP Solutions Center este HP Moonshot - Software Defined Server, ce cuprinde solutii specializate pentru administrarea informatiilor de tip web-based, din cloud sau a volumelor mari de date.

Adresa HP Solutions Center este B-dul. Dimitrie Pompeiu nr. 6A, parter (cladirea BOB), sector 2, Bucuresti.

Principalii concurenti ai HP sunt Oracle, IBM, Xerox sau Dell.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri