Samsung Mobile Romania, filiala locala a celui mai mare producator de telefoane mobile din lume, a lansat in Romania smartphone-ul “Galaxy Note 3”, dar si smartwatch-ul “Galaxy Gear”, doua dispozitive prezentate pentru prima data in cadrul targului de tehnologie IFA Berlin, desfasurat la inceputul lunii septembrie.

Reprezentantii companiei se asteapta ca pana la finalul anului sa comercializeze peste 10.000 de astfel de unitati.

“Ne-am propus ca pana la finalul anului sa vindem peste 10.000 de smartphone-uri Galaxy Note 3 si cateva mii de ceasuri inteligente. La inceput oamenii vor fi destul de reticenti in ceea ce priveste achizitionarea smartwatch-ului, dar cred ca de anul viitor vanzarile vor creste considerabil”, a declarat Sorin Manea, directorul diviziei de mobile din cadrul Samsung Romania.
Conform sefului Samsung Romania, livrarile smartphone-ului au inceput deja, urmand ca in cel mult doua saptamani si ceasul inteligent sa fie disponibil.
Functional in prezent doar impreuna cu Galaxy Note 3, Manea a precizat ca pana la finalul lunii noiembrie vor fi disponibile update-uri ale ceasului pentru a fi compatibile cu intreaga gama de smartphone-uri Galaxy S4 si Galaxy S3.

Din datele oferite de companie, pretul unui smartphone Galaxy Note 3, fara conectare, va fi de circa 3.200 de lei, in timp ce pretul accesoriului inteligent se va situa in jurul valorii de 1.300 de lei.
Intrebat de wall-street.ro ce pondere ocupa vanzarile de “phablete” (telefoane cu diagonale de peste 5 inch – n.red) din totalul pietei, care se estimeaza ca va atinge 1,5 milioane de unitati in acest an, reprezentantul Samsung Romania a precizat ca aceasta nu este mai mare de 10 procente.
Galaxy Note 3, un smartphone cu un display de 5,7 inch full HD (1080 x 1920 pixeli) si 386 ppi, care se bazeaza pe un chipset Qualcomm Snapdragon 800, cu procesor quad-core.

O data cu Galaxy Note 3, Samsung a introdus pe piata si modelele de smartphone-uri cu memorie de 3GB RAM.

Noul phablet al sud-coreenilor ofera un spatiu de stocare de 32/64GB ce poate fi extins cu ajutorul unui card microSD.

Smartphone-ul ruleaza cel mai nou sistem de operare lansat de Google, Android Jelly Bean 4.3.

Spre deosebire de Sony, al carui smartphone lansat nu poate filma 4K, Samsung a introdus pe noul Galaxy Note si optiunea de filmare de foarte inalta rezolutie. Note 3 dispune de o camera foto de 13 MP.

In ciuda faptului ca dispune de o diagonala de aproape 6 inch, greutatea acestuia este aproape similara cu cea a Xperia Z1, de circa 170 de grame.

Smartwatch-ul Galaxy Gear dispune de microfon pentru convorbiri, dar si de o camera foto prin care pot fi realizate poze la o rezolutie de 2MP.

Ecranul Galaxy Gear are o diagonala de 1,63 inch. Smartwatch-ul dispune de un procesor la 800 MHz (single core), are giroscop si o baterie care asigura o autonomie de functionare de 25 de ore.

Pe piata echipamentelor mobile inteligente Samsung rivalizeaza cu Apple, Sony, Huawei, HTC sau Nokia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri