Windows 8, sistemul de operare lansat de Microsoft in urma cu exact un an de zile, a ajuns la o cota de piata de 8%, dupa ce in ultimele luni majoritatea utilizatorilor Windows XP sau Vista au facut upgrade catre noul sistem de operare, potrivit Netmarketshare.com.

Cea mai noua versiune a sistemului de operare dezvoltat de catre Microsoft a ajuns la o cota de piata de 8,02% si ocupa pozitia a treia in top, fiind detronat de catre Windows 7 (46,43%) si de Windows XP (31,41%).
Windows 8 a inregistrat cresteri ale numarului de utilizatori inca din lunile de vara, dupa ce in primele luni de la lansare a dezamagit profund. Astfel, intre iulie si august, cota de piata a sistemului de operare a crescut cu aproape 40%, de la 5,4% la 7,4%.
Analistii se asteapta ca update-ul pe care Microsoft il pregateste pentru jumatatea acestei luni, cand va lansa Windows 8.1, sa cunoasca o crestere spectaculoasa in randul utilizatorilor.
Potrivit site-ului de monitorizare Netmarketshare.com, Windows totalizeaza peste 90% din piata de sisteme de operare, urmat de Mac (dezvoltat de Apple) cu circa 7,5% si de Linux cu 1,64%.

Sursa grafic: GSMArena.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri