Maguay, unul dintre cei mai importanti integratori si distribuitori de sisteme informatice din Romania, a reusit sa vanda in acest an zeci de laptopuri destinate pasionatilor de jocuri pe calculator, echipamente a caror valoare poate atinge si 8.000 de euro.

“Vrem sa ne axam pe laptopuri performante – de gaming sau tip power station. Am fost surprinsi sa vedem ca sunt clienti care dau si 7.000-8.000 de euro pe un laptop si asteapta performante pe masura: vor ca dispozitivul sa aiba ecran 3D, doua placi grafice si procesor de varf. Am vandut cateva zeci de unitati”, a declarat pentru wall-street.roEduard Pughin (foto), director operational Maguay, care a precizat ca sunt foarte multi clienti interesati de acest segment de piata.
“Sunt clienti dedicati jocurilor cu varste de pana la 45 de ani. Este un segment foarte interesant si pe care ne propunem sa ne dezvoltam in perioada urmatoare”, a completat Pughin.
Ca parte a strategiei de dezvoltare pe piata, directorul operational Maguay a spus ca anul viitor se asteapta ca ponderea vanzarilor online sa reprezinte pana la 30% din vanzarile totale realizate de companie.
“In 2014 ne dorim sa ajungem ca ponderea vanzarilor online sa creasca la 30%. Ne-am propus sa promovam puternic linia de gaming a companiei. Vrem sa ne dezvoltam vanzarile pe acest segment. Vanzarile online reprezinta in acest moment circa 20%, iar principalele magazine in care se comercializeaza produse Maguay sunt evoMAG.ro, cel.ro dar si domo.ro”, a precizat reprezentantul Maguay.
El a mai precizat ca in online este foarte greu sa te impui ca brand autohton.
“Este foarte dificil sa vinzi catre marii retaileri din online-ul romanesc . E complicat sa facem fata unui retailer cu sute de magazine la nivel national. Nu suntem interesati sa patrundem chiar in toate lanturile de magazine (...).Vrem sa cream cerere din partea pietei. Catre domo.ro au existat multe cereri de PC-uri Maguay. Produsele noastre nu sunt cele mai ieftine, iar magazinele care au inregistrat cele mai multe vanzari nu au fost cele din Bucuresti , ci din provincie”, a spus Pughin.

Pregatesc lansarea a doua tablete

Integratorul roman a declarat pentru wall-street.ro ca va lansa in primavara doua noi tablete sub brand propriu, una dintre ele urmand sa ruleze sistemul de operare urmand sa fie Windows, iar cea de-a doua Android.

"Vom lansa doua tablete in 2014, pe arhitectura Intel. Pe cel putin jumatate din tabletele pe care le vom dezvolta ne-am propus sa folosim sistemul de operare Windows. Este un domeniu mult prea volatil si dinamic pentru a estima cum va raspunde piata la el. Business-ul de baza va ramane in jurul serverelor, precum si a virtualizarii, dar si a laptopurilor de gaming si a sistemelor desktop. Pe aceste ramuri de business vom continua sa ne focusam si anul viitor", a declarat reprezentantul Maguay.

Scadere de 10% a business-ului

In ciuda planurilor de a-si consolida pozitia pe piata online-ului, Maguay spune ca 2013 este un an foarte dificil, din cauza schimbarii de strategie si a procesului de tranzitie prin care brandul romanesc a trecut.

“Anul 2013 este unul foarte complicat. Suntem intr-un plin proces de tranzitie. Nu mai vindem 30 de servere - vindem 2 servere pe care virtualizam 30 de servere. Acest lucru inseamna o reducere de costuri pentru clienti, dar si o reducere a veniturilor pentru companie. Cifra de afacere este posibil sa scada cu pana la 10% in acest an, dar profitabilitatea va fi mai mare”, spune Pughin.
Potrivit datelor companiei Maguay a raportat la nivelul anului trecut afaceri de 14,5 milioane de euro.
“Vom reveni la cifra de afaceri din 2012 chiar de anul viitor. Eficienta va ramane din 2013, vom avea profit, iar veniturile vor inregistra o crestere pana atunci. Serverele reprezinta principalul segment de vanzari al Maguay”, a mai declarat Eduard Pugin.
Conform directorului de operatiuni din cadrul Maguay, piata portabilelor din Romania a avut de suferit in aceast an, dar a observat ca segmentul laptop-urilor de gaming este in plina ascensiune.
PC-urile, laptopurile si ultrabook-urile reprezinta sub 30% din vanzarile totale Maguay, doua treimi din valoare fiind acoperita de echipamentele portabile.

Maguay este o companie cu capital integral romanesc, care activeaza ca integrator de sisteme complete IT&C (solutii stocare date, servere, echipamente desktop si portabile) fiind controlata de trei persoane fizice: Pavel Pughin, Ion Eduard Pughin si Gabriel Corvin Pughin.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri