Companiile Cisco Systems, Google si SAP AG negociaza cu BlackBerry achizitia partiala sau integrala a producatorului canadian de smartphone-uri, au declarat surse apropiate situatiei pentru Reuters, conform Mediafax.

O astfel de tranzactie ar fi o alternativa la acordul preliminar de delistare a companiei pentru suma de 4,7 miliarde de dolari, incheiat in urma cu mai multe saptamani cu un grup de investitori, in fruntea carora se afla cel mai mare actionar al BlackBerry, fondul de investitii Fairfax Financial Holdings. Planul de delistare a fost intampinat cu scepticism, din cauza optiunilor de finantare.

De asemenea, BlackBerry a cerut unor potentiali cumparatori, intre care Intel, LG si Samsung, sa-si exprime un eventual interes. Companiile pot transmite raspunsurile pana saptamana urmatoare.

Nu este clar in prezent care dintre aceste companii vor depune oferte, noteaza Reuters.

Google, Intel, Cisco, LG si SAP au refuzat sa comenteze, in timp ce reprezentantii Samsung nu au putut fi contactati.

BlackBerry a anuntat in august ca analizeaza optiunile, inclusiv vanzarea.

Compania a raportat in septembrie o pierdere trimestriala de aproape 1 miliard de dolari, dupa ce a reevaluat in scadere stocul de telefoane Z10 nevandute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri