Producatorul authton Evolio a lansat pe piata primul smartphone al companiei, denumit Evolio Happy, un prim dispozitiv cu care tinteste o cota de piata de 5% de anul viitor pe acest segment.

Noul terminal va dispune de un procesor quad core de 1,2 ghz, camera foto de 8 MP, un display HD de 4,5 inch cu un numar de 326 PPI (pixeli-per-inch), in plus terminalul mobil vine echipat cu sistemul de operare Android 4.2 - Jelly Bean. si are o greutate de 115 grame.

Evolio Happy va pune accent pe harti si navigatie.

Pretul Evolio Happy va fi de 800 de lei, varianta cu harti urmand sa coste 900 de lei.

Compania spera sa atinga o cota de piata de 5% pana la finalul lui 2014 si vrea sa vanda intre 80-100.000 de unitati, cu toate modelele pe care le va lansa pe parcursul anului viitor. Pentru modelul “Happy”, reprezentantii companiei se asteapta pana la 15.000 de unitati vandute in sase luni.

“Pe piata romaneasca de smartphone-uri brandurile romanesti castiga teren, oamenii sunt din ce in ce mai informati, se uita la configuratii”, a declarat Liviu Nistoran, directorul general al companiei.

El a mai precizat ca tabletele romanesti domina piata, unde peste 50% sunt comercializari ale jucatorilor romani.

Reprezentantul Evolio a mai precizat ca piata piata totala de smartphoneuri poate ajunge in 2013 la 2 milioane unitati vandute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri