Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a lansat internetul 4G si pe telefoane mobile si a extins acoperirea acestuia, serviciul fiind disponibil in prezent in 90% din suprafata Bucurestiului. De asemenea, compania a dezvoltat si reteaua din Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi, Sinaia, Busteni si Predeal.

Reteaua de generatia a patra permite viteze de descarcare de pana la 75 Mbps si viteze de incarcare de pana la 37,5 Mbps.

„4G aduce viteze mari si fiabilitate, intr-o lume in continua miscare, in care consumatorii asteapta mai mult decat o navighare pe internet de pe dispozitivele mobile. Oamenii sunt conectati cu prietenii prin intermediul serviciilor OTT, prin Facebook sau alte retele sociale si acceseaza mai mult continut video. Toata aceste servicii sunt mari consumatoare de date – motiv pentru care 4G este absolut necesar, iar noi vom continua dezvoltarea sa in zone urbane si suburbane”, a declarat Bob Konstantinidis (foto), director tehnic al Cosmote Romania si Romtelecom.

Anuntul Cosmote vine la o saptamana dupa ce si managementul Orange a anuntat ca a extins acoperirea Orange la nivelul intregii capitale. Pe de alta parte, serviciile 4G ale Orange si Vodafone, cei mai mari doi operatori telecom de pe piata locala, sunt disponibile de mai multe luni si pe telefoane mobile, dupa ce initial a fost accesibil doar pe modemuri si tablete.

Clientii care aleg planul tarifar Cosmote Free L vor beneficia de acess 4G gratuit, prin activarea extraoptiunii Connect Extension+, gratuita pentru cei care opteaza pentru un terminal compatibil 4G.

Clientii care aleg oricare alt plan tarifar compatibil 4G primesc la cerere de activarea extraoptiunii Connect Extension+, pentru o taxa lunara de 5 euro (TVA inclus).

Activarea se va face in oricare dintre magazinele Cosmote si Germanos, intrucat necesita un card SIM dedicat 4G. Inlocuirea cartelei SIM este gratuita.

Clientii care doresc sa navigheze la viteze 4G pe telefoanele mobile pot alege intre HTC One 32 GB (1.099 de lei, TVA inclus), Sony Xperia Z (1.669 de lei, TVA inclus), Samsung S4 mini (699 de lei, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 (1.199 de lei, TVA inclus) si Samsung Galaxy S3 LTE (919 de lei, TVA inclus), din magazinele Cosmote, impreuna cu abonamentul Cosmote Free L, incheiat pe o perioada de 2 ani.

De asemenea, asa cum a fost comunicat in luna aprilie a acestui an, serviciile 4G sunt disponibile prin intermediul a doua modemuri, Huawei E3276 si ZTE MF823 la 99 lei, respectiv prin tableta Samsung Galaxy Note LTE 10.1 la 1.424 de lei (TVA inclus) cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 pe o durata de 2 ani.

Cosmote Romania dispune de o retea de date 3G cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru internetul mobil in 194 de orase si peste 2.500 de localitati din Romania, acoperind 60% din populatie.
De asemenea, clientii au acces la viteze de pana la 21,6 Mbps HSPA+ in 228 de orase din tara. In total, serviciile 3G ale Cosmote acopera 76% din populatia Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri