Producatorul de telefoane mobile HTC se lupta cu grave probleme financiare in ultimul an. Desi a lansat unul dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piata la inceputul anului, vanzarile gamei HTC One nu au impresionat, iar problemele s-ar putea adanci pentru producatorul taiwanez.

Mai mult, HTC a vandut si participatia pe care o detinea in cadrul Beats Audio, companie fondata de catre rapperul american Dr. Dre, ceea ce inseamna ca viitorul smartphone-urilor producatorului taiwanez este destul de neclar, cel putin pe partea audio prin care a impresionat in ultimii ani.
Zvonurile privind o preluare a grupului taiwanez nu au intarziat sa apara si cele mai noi rapoarte arata ca producatorul chinez de PC-uri Lenovo este interesat de cumpararea HTC, scrie GSMArena.com.
Presa internationala scrie ca discutiile dintre Lenovo si HTC au inceput inca de la finalul lunii august, dar nu se cunosc detalii referitoare la suma inaintata de chinezi pentru preluarea producatorului de smartphone-uri.
Totusi, sursele din piata spun ca tranzactia s-ar putea perfecta in prima jumatate a anului viitor.
Nu exista inca nicio confirmare oficiala a tranzactiei dintre cele doua companii, dar este clar ca HTC are mare nevoie de ajutor.
Lenovo este in prezent cel mai mare producator de PC-uri din lume. Intrarea pe piata a grupului chinez a avut loc in 2005 cand Lenovo a preluat divizia de PC-uri a IBM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri