Microsoft Corp., cel mai mare producator de software din lume, a pus la bataie un premiu in valoare de 100.000 de dolari celui care va reusi sa descopere o bresa de securitate a noului sistem de operare Windows 8.1.

Programat sa fie lansat la finalul saptamanii viitoare, Windows 8.1 a fost in ultima saptamana supus mai multor teste pentru a identifica eventualele brese de securitate ale noului sistem de operare.
James Forshaw, analist pe probleme de securitate in cadrul Context Security, a primit marele premiu din partea Microsoft dupa ce a reusit sa creeze un virus care a scos la iveala vulnerabilitatile noului sistem de operare, relateaza BusinessInsider.
Microsoft nu a descris modul in care a fost creat virusul de catre specialist si nici ce vulnerabilitati a identificat.
In ultimele luni, gigantul din Redmond, a platit nu mai putin de 128.000 de dolari catre specialisti in domeniul securitatii IT care au gasit vulnerabilitati ale sistemului de operare sau in browserul Internet Explorer. Forshaw a mai primit inca 10.000 de dolari in ultimele saptamani pentru gasirea unor probleme la ultima versiune a Internet Explorer.
Interesant este insa ca din cei sase cercetatori care au participat la “vanatoarea de erori”, trei dintre acestia lucrau pentru Google. Ambii cercetatori ai concurentei” au donat banii castigati unor organizatii de binefacere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri