Gigantul american a anuntat ca lucreaza intens pentru a gasi CEO-ul potrivit pana la sfarsitul lui 2013. Desi Microsoft are o intreaga lista de aspiranti, unii dintre candidatii doriti de companie au refuzat functia detinuta de Steve Ballmer, care se va retrage in urmatoarele luni, scrie Bloomberg.com.

Candidatii au cerut sa nu le fie publicat numele. Mai mult, unii dintre ei au refuzat sa fie luati in considerare pentru functia de la Microsoft, cum ar fi John Donahoe, CEO-ul de la eBay Inc.

Membri board-ului au cerut, de asemenea, sfaturi de la veterani din Silicon Valley, ca Charles Giancarlo, fost executiv la Cisco si actual director la compania Silver Lake.

Gigantul IT a stat de vorba si cu candidati de la Ford Motors (CEO-ul Alan Mulally), Nokia (CEO-ul Stephen Elop) si chiar fosti angajati ai Microsoft, ca al treilea fost executiv Paul Maritz, unde in prezent este CEO la Pivotal, si Tony Bates, sef pe dezvoltarea afacerilor.

Noul CEO va fi anuntat dupa toate negocierile, printre care si recompansare pentru performanta, cu candidatul castigator si dupa ce viitorul angajat va pleca de la compania la care lucreaza.

In tot acest timp, Steve Ballmer revizuieste strategia si cultura Microsoft de a se concentra pe device-uri si servicii, reponsabilitati pe care le va avea si noul CEO, care, totodata, se va ocupa de integrarea afacerii Nokia.

Microsoft a avut doar doi CEO, fondatorul Bill Gates si directorul general Steve Ballmer, in cei 38 de ani de activitate. Ballmer a anuntat ca se va retrage de la cel mai mare producator de software dupa ce va fi gasit noul succesor.

Luna trecuta, Ballmer a anuntat o noua reorganizare care ar trebuie sa impuna Microsoft pe piata tabletelor si smartphone-urilor. Anuntul despre demisia sa a crescut a determinat apreciarea cotatiei actiunilor cu 9%, inainte de deschiderea bursei americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri