In perioada 6-7 noiembrie, va asteptam la Microsoft Summit in Bucuresti, cel mai important eveniment de tehnologie si business al anului. Nume importante ale industriei la nivel international si experti locali vor analiza cele mai importante tendinte ce definesc transformarile din industria IT si vor oferi in premiera participantilor informatii si bune practici pentru beneficiul personal si al companiilor pe care le reprezinta.

Adoptarea solutiilor mobile in companii nu mai este demult o excentricitate rezervata doar managerilor vizionari. De la cererea tot mai mare a angajatilor pentru device-uri care sa le permita mai multa libertate si pana la noile realitati ale pietei, in care mai multa flexibilitate se traduce in productivitate crescuta, exista numeroase motive pentru ca o companie sa faca acest salt. Inainte de a-si lua avant, insa, un business trebuie sa raspunda la o intrebare - cheie: ce solutie ii permite sa beneficieze cat mai mult de pe urma acestui trend?

Beneficii maxime cu investitii reduse
Despre beneficiile unei astfel de decizii se discuta intens. Noile tehnologii schimba radical modul in care lucreaza o companie: mai multa mobilitate pentru echipa permite eliminarea unor erori din procesele de lucru, cresterea satisfactiei personale a angajatilor si un grad mai mare de implicare a acestora. Astfel regandite, companiile au o cale sigura pentru cresterea productivitatii, dar si o resursa pentru produse inovatoare si oferte mai valoroase pentru clienti. In decizia de adoptare a unei solutii de mobilitate, insa, discutiile se opresc de cele mai multe ori asupra costurilor unei schimbari majore in infrastructura IT.
Ce sustin ca au nevoie companiile? Un sistem de operare care asigura integrarea facila a noilor dispozitive cu resursele existente in companie, o putere crescuta de administrare si control, dar si un confort mai mare al angajatilor si o investitie cat mai redusa in training (inclusiv ca resursa de timp) sunt primele pe lista prioritatilor.

Noile tablete cu Windows 8 pentru business
Windows 8 a fost proiectat pornind de la realitatea ca granitele dintre mediul de lucru si vietile personale sunt tot mai sterse. Tabletele cu Windows 8 servesc asteptarilor utilizatorilor de a participa in experiente digitale personale de inalta calitate si, in acelasi timp, raspund cerintelor de mobilitate si conectivitate continua ale organizatiilor – sunt tablete pe care utilizatorii le indragesc si de care companiile au nevoie.
Iata cele mai importante caracteristici pentru care device-urile Windows 8, si tabletele in mod particular, se diferentiaza de restul solutiilor din piata:

1.Tabletele cu Windows 8 sunt cele mai bune tablete pentru business: angajatii companiilor beneficiaza prin experienta oferita de un singur device de productivitate si de confort: Windows 8 ofera simultan o interfata optimizata pentru touch si suport pentru mouse si tastatura; tabletele cu Windows 8 ofera o experienta conectata cu aplicatiile din Windows Store si, in acelasi timp, permit utilizarea aplicatiilor de business, ca si pe Windows 7. In plus, cu Windows 8.1, utilizatorii pot utiliza pe parcursul zilei de lucru doar modul desktop si in acelasi timp sa beneficieze de noile aplicatii si capabilitati de securitate introduse odata cu Windows 8.
2. Aplicatii Windows pentru business: intre caracteristicile cheie ale aplicatiile Windows se numar experienta naturala de utilizare si capabilitatile de acces imediat si sigur la cele mai relevante informatii pentru luarea deciziilor. Companiile pot explora valoarea aplicatiilor in scenarii interne de business si pentru a ajunge la consumatori prin Windows Store si pentru a dezvolta noi tipuri de relatii cu aceasta audienta. Prin Windows Store, Microsoft creeaza o oportunitate economica substantiala pentru dezvoltatori.
3. Securitate la standardele companiilor mari: in contextul in care amenintarile de securitate evolueaza, Windows 8.1 include instrumente avansate pentru protejarea informatiilor confidentiale ale intreprinderilor. Intre tehnologiile incluse: noi interfete biometrice, instrumente de stergere de la distanta a datelor companiei, functionalitati de criptare a device-urilor cu Windows 8.1 ale angajatilor, astfel incat datele companiei sa fie protejate atunci cand angajatii folosesc propriile device-uri la serviciu.
4. Mobilitate in termenii doriti de intreprinderi: Windows include tehnologii ce asigura productivitatea angajatilor la birou si cand sunt in miscare. Experienta de conectare la retele de Internet mobil, Wi-Fi, de comunicare prin NFC, de conectare la imprimante sau la alte tipuri de device-uri este la nivelul celor mai exigente asteptari. Odata ce tabletele sunt conectate la Internet, functionalitatile DirectAccess si VPN asigura conectarea imediata la reteaua companiei. Serviciile de conectare in cloud, cum sunt SkyDrive, SkyDrive Pro si SharePoint asigura disponibilitatea datelor pe toate device-urile Windows, cum sunt smartphone-urile Windows Phone si tabletele Windows, pentru ca accesul din miscare la informatii sa nu aiba de suferit.
5. Suport pentru companiile ce incurajeaza angajatii sa vina la birou cu propriile device-uri: politicile Bring Your Own Device (BYOD) sunt din ce in ce mai intalnite in cadrul companiilor si astfel ca Windows 8.1 nu include doar instrumente pentru managementul device-urilor intreprinderilor, ci si pentru device-urile angajatilor. Intre tehnologiile ce acopera acest scenariu se numara: Workplace Join (acces configurabil la resursele corporatiei), Work Folders (sincronizarea datelor din folderul de lucru gazduit in centrul de date al companiei pe propriul device) si suportul pentru solutii terte de management al device-urilor mobile (cum sunt Mobile Iron si AirWatch).

Studiu de caz: Servier Pharma „mobilizeaza” 250 de reprezentanti medicali si manageri de produs cu tablete Windows 8

In Romania, un exemplu de schimbare a modului de lucru prin introducerea unor solutii de mobilitate este Servier Pharma, cel mai mare grup farmaceutic independent francez, care activeaza in Romania inca din 1996. Compania are o echipa de peste 300 de angajati, dintre care 200 de reprezentanti medicali care activeaza in cele mai mari orase din tara.

In 2012, compania a inceput un proces de modernizare a fortei de vanzare. Pe de o parte, solutiile existente nu permiteau o sincronizare rapida intre device-urile si aplicatiile folosite in teritoriu si de catre echipele de suport si de management din sediul central, astfel ca in procesul de prelucrare a datelor obtinute de pe teren apareau erori. Pe de alta parte, o analiza interna aratase ca forta mobila a companiei avea dificultati in a utiliza aplicatiile de business din cauza numarului mare de pasi necesari pentru finalizarea unei sarcini, problema care se reflecta si in gradul de coeziune si implicare al echipei.

Solutia pentru aceste probleme a venit odata cu lansarea Windows 8. In cadrul unui proiect pilot, compania a testat functionalitatile noului sistem de operare, ergonomia interfetei tactile, dar si integrarea device-urilor in retea si modul de gestionare a acestora. In paralel, compania a implementat un proiect de adaptare a aplicatiilor CRM si eRequester la interfata tactila a tabletelor si a exploatat conceptul de gamification pentru a stimula si creste atractivitatea utilizarii aplicatiilor de business, dar si pentru a spori gradul de interactiune si coeziune a echipei.

„Rezultatele testului au fost peste asteptari”, sustine Laurentiu Bogdan, IT Manager Servier Pharma. Astfel ca, in urma acestei etape-pilot, compania a decis sa utilizeze 250 de tablete HP Elitepad cu Windows 8. „Integrarea tabletelor cu Windows 8 in domeniul Servier Pharma, alaturi de alte desktopuri si laptopuri, a fost facila si nu ne-a obligat sa schimbam modul de administrare al mediul IT si nici modul in care sunt accesate, prin VPN, informatiile existente pe servere. Aceasta inseamna timp scurt de implementare a unui proiect, costuri reduse dar si stres redus in echipa IT si in organizatie”, continua Laurentiu Bogdan.

Aceasta decizie a permis cresterea mobilitatii pentru reprezentantii companiei, prin utilizarea unor tablete cu greutate mica si autonomie extinsa, dar si cresterea gradului de satisfactie a angajatilor Servier in utilizarea tehnologiei. In plus, productivitatea echipei mobile a crescut, multumita posibilitatii de a distribui informatiile in timp real, iar departamentul de IT are posibilitatea de a administra mult mai usor dispozitivele din teren fara costurile ridicate pe care le-ar fi presupus o schimbare majora la nivel de infrastructura si securitate.

Scenarii si oportunitati deschise de adoptarea tabletelor cu Windows 8 in companii, la Microsoft Summit!
In perioada 6-7 noiembrie, va asteptam la Microsoft Summit in Bucuresti, cel mai important eveniment de tehnologie si business al anului. Summit-ul este primul eveniment public al Microsoft in Romania dedicat specialistilor IT si managerilor din companii pe tema beneficiilor Windows 8.1 pentru business.

Miercuri, 6 noiembrie, Krzysztof Szafer, Technology Specialist Microsoft este invitat la Microsoft Summit pentru a discuta despre oportunitatile pe care le aduce integrarea dispozitivelor cu Windows 8.1 in companie. Iar joi, 7 noiembrie, Roel Schellens, arhitect de solutii IT in cadrul Microsoft, detaliaza pas cu pas procesul de adoptare si administrare a Windows 8 in companii si cum se traduce el in performanta unui business.

Sesiunea 1: Windows 8.1 in the Enterprise
Speaker: Krzysztof Szafer, Technology Specialist – Devices, Microsoft CEE HQ
Data: 6 noiembrie, 3:30 – 4:30 PM

Sesiunea 2: Deploying and Managing Windows 8 in the Real World
Speaker: Roel Schellens, Solution Architect, Center of Excellence Client Solutions, Microsoft Corporation
Data: 7 noiembrie, 12:30 – 1:30 PM

Mai multe detalii despre agenda gasiti pe site-ul evenimentului. Inscrierea se poate face pe www.mssummit.ro/registration si pana la 29 octombrie beneficiati de 20% discount fata de pretul intreg de participare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri