Inovatia este strans legata de atitudine si, in momentul in care suntem optimisti, "lucrurile se misca", a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage, in cadrul conferintei Inovatia in IT&C, editia a treia. Evenimentul este organizat de wall-street.ro cu sprijinul Star Storage, Romtelecom si Microsoft.

"Lucrurile nu se intampla singure. Inovatia este strans legata de oameni. In ultimii 3-4 ani am simtit pesimism, din pacate. Perioada mai complicata insa a generat mai multa inovatie - s-a activat spiritul de conservare. IMM-urile au simtit criza mai puternic decat orice alta categorie", sustine directorul executiv al Star Storage.

La ora actuala, lucrurile nu sunt foarte bune - nici la nivel global, nici la nivel national. Lucrurile nu merg bine in special pentru IMM-uri, considera Paunescu. Acestea nu au resurse pentru a acoperi lipsa de capital din perioade mai putin bune.
"Muncim mai mult si facem mai putin - acum ceva ani de zile, cu un efort mai redus, obtineam rezultate mai mari. Timpul se comprima, suntem cu ochii pe ceas in permanenta. Timpul a devenit o problema extrem de importanta, pentru toti".
IMM-urile nu trebuie doar sa inoveze ci si sa foloseasca inovatiile create de altii, mai spune Catalin Paunescu.
Tehnologia poate livra aproape orice insa este foarte important de observat ce este necesar pentru utilizatori.
"Nu trebuie inventata bicicleta cu roti triunghiulare sau furculita cu bilute in varfuri. Acestea nu sunt necesare. Inovatia creeaza valoare doar prin executie - un lucru extrem de important. Cred ca la ora actuala, in Romania, suntem creativi, dar principala problema este executia".
Catalin Paunescu a subliniat importanta cloud computing-ului, tehnologie ce duce la reducerea costurilor pe aproape toate planurile - de la costurile initiale, reducerile costurilor cu personalul si in IT.
"De multe ori insa, promisiunea este frumoasa, lucioasa, dar poate nu veti gasi exact ceea ce cautati", avertizeaza Paunescu. "Este important sa va ganditi la facilitatile data center-ului, la infrastrctura, securitate, automatizare, nivelul de calitate garantat si, nu in ultimul rand, la serviciile de suport tehnic".

Start Storage va deschide un nou centru de date in 2014 la Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri