Grupul sud-coreean Samsung s-a oferit sa renunte la declansarea in Europa de procese legate de patente impotriva rivalilor, pentru a obtine incheierea amiabila a unei investigatii antitrust, au anuntat, joi, autoritatile de reglementare din UE.

Propunerea Samsung vine dupa ce Comisia Europeana a avertizat ca procesele intentate de Samsung incalca reglementarile antitrust ale UE, scrie New York Times, citat de Mediafax. Samsung ar putea evita o amenda de pana la 18,3 miliarde de dolari daca executivul comunitar accepta oferta.
Samsung si Apple, cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume, au in derulare procese in tribunale din peste zece tari, in incercarea de a obtine o cota cat mai mare din piata profitabila a dispozitivelor mobile.
"Samsung s-a oferit sa nu mai incerce timp de cinci ani sa obtina, impotriva companiilor care accepta o schema de licentiere, decizii judecatoresti privind patentele care reprezinta standarde la nivelul industriei", se arata intr-un comunicat al Comisiei.
Partile interesate in propunerea Samsung au la dispozitie o luna pentru a trimite comentarii.
Comisia, care a acuzat in mai si Motorola Mobility cu practici anticompetitive similare, a afirmat ca investigatia in cazul Samsung va aduce mai multa claritate la nivelul industriei telecom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri