Rata de penetrare a smartphone-urilor se situeaza in Romania la 27% si va ajunge la 52% pana la finele anului 2017, a declarat miercuri Ady Rugina, director de produs la Orange Group, scrie Mediafax.

"La nivel international, penetrarea smartphone-urilor este de 23%. America de Nord si Europa de Vest ocupa primele locuri in privinta ratei de penetrare a smartphone-rilor. Romania are o rata de 27%. Estimarile pentru 2017 arata ca Romania va ajunge la 52%, iar la nivel global va fi 43%", a spus Rugina.

Prezent la eveniment, seful diviziei telecom a Samsung Romania, Sorin Manea, a afirmat ca, in luna septembrie, smartphone-urile au depasit ca vanzari telefoanele traditionale pe piata romaneasca.

"In septembrie, smartphone-urile au depasit telefoanele clasice la capitolul vanzari. In continuare vanzarile de smartphone-uri vor creste, dar se observa o incetinire a ritmului", a spus Manea.

Anterior, Manea a estimat ca in acest an vor fi comercializate 1,5 milioane de telefoane inteligente, comparativ cu un milion de unitati in 2011. "Rezultatele din primele noua luni confirma previziune pe care am avanst-o la inceputul anului", a spus reprezentantul Samsung Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri