Microsoft a raportat venituri si profit in urcare pentru perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului fiscal 2014, compania adaptandu-se la declinul pietei PC-urilor prin cresterea vanzarilor de console Xbox, software de business si servicii cloud, scrie Mediafax.

Veniturile Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, au urcat cu 15% in perioada anlizata raportat la intervalul corespunzator din 2012, de la 16 miliarde de dolari la 18,52 miliarde de dolari. Profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.

Veniturile si profitul au depasit estimarile analistilor, datorita cererii mai ridicate pentru suita de software Office si pentru servere si baze de date, transmite Bloomberg.

Microsoft traverseaza o perioada de schimbare profunda. Compania cauta un nou CEO si desfasoara o reorganizare prin care vrea sa focuseze afacerile pe dispozitive si servicii si sa reduca dependenta de sistemul de operare Windows si de piata PC-urilor, aflata in declin odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor.

Dupa ce a lansat anul trecut tabletele Surface, primul computer produs de companie, Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, pentru a-si consolida pozitia pe piata smartphone-urilor, dominata de Samsung, Apple si Google.

Actiunile companiei au crescut cu pana la 7,4% in prelungirea sedintei bursiere de joi de la New York, dupa ce au inchis in scadere usoara. De la inceputul lunii octombrie, actiunile Microsoft s-au depreciat cu 3,7%, fata de o crestere de 4,7% a indicelui Standard & Poor's 500.

Pentru trimestrul al patrulea, Microsoft anticipeaza cresterea vanzarilor de produse si servicii - in zona corporate, cu suita Office si programe destinate serverelor, si in zona de consum, unde se bazeaza pe noua generatie a consolei de jocuri Xbox.

Totodata, cererea de PC-uri retail nu evolueaza atat de prost pe cat se astepta compania, in special pe pietele dezvoltate, iar vanzarile de computere personale catre companii dau semne de stabilizare, a declarat directorul financiar al Microsoft, Amy Hood.

Vanzarile de dispozitive retail, precum consolele Xbox si tabletele Surface, au crescut in trimestrul analizat cu 37%, la 1,49 miliarde de dolari, cu mult peste estimarile pietei. Pe de alta parte, divizia de licentiere, care include vanzarile atrase pentru sistemul de operare Windows preinstalat pe PC-uri, a avut venituri in scadere cu 7,2%, la 4,34 miliarde de dolari.

Microsoft a precizat ca tabletele Surface au generat vanzari de 400 milioane de dolari in perioada iulie-septembrie, cu mult peste estimarile unor analisti. Banca Goldman Sachs anticipa ca tabletele companiei vor atrage vanzari de doar 181 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri