Romania are anul acesta cea mai buna pozitionare de pana acum in clasamentul de tehnologie Deloitte Fast 50, realizat in zona Europei Centrale si de Est, tara noastra ocupand primul loc in categoriile Fast 50 si Rising Stars si locul al treilea pe segmentul Big 5.

Pe de alta parte, Vola.ro, compania care ocupa prima pozitie in categoria Fast 50, se afla pe acest loc pentru a treia oara consecutiv. Furnizorul online de servicii de turism a avut o crestere de 5.729% in ultimii cinci ani.

Clasamentul include cele mai dinamice companii de tehnologie din opt tari din regiune (Croatia, Republica Ceha, Lituania, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Ungaria, in functie de rata de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008-2012). De asemenea, companiile trebuie sa aiba venituri de cel putin 50.000 de euro, sa detina proprietate intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale; sau sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie.

A treia tara in regiune dupa numarul de companii in top

Tara noastra este a treia tara din regiune in privinta numarului de companii prezente in topul Fast 50, pe primul loc aflandu-se Polonia cu 22 de companii, urmata de Ungaria cu 8 firme.

Romania are sase companii in topul Deloitte Europa Centrala Technology Fast 50. Acestea sunt:Vola.ro (din Bucuresti, cu o crestere de 5.729% a veniturilor in perioada 2008-2012), TeamNet International (Bucuresti, +639%), Crys Computers (Bucuresti, +431%), SmartTel (Bucuresti, +288%), Fortech (Cluj-Napoca, +286%) si Ingenio Software (Bucuresti, +239%).

Cresterea Romaniei, aproape dubla decat a regiunii

„Cresterea medie a Romaniei a fost de 1.269% in ultimii cinci ani, in timp ce media in regiune a fost de 671%. Anul acesta Romania s-a clasat pe primul loc in categoria Fast 50 cu Vola.ro si, in premiera, in Rising Stars cu Insoft Development& Consulting. Pe de alta parte, Teamnet International se afla pe pozitia a treia pe segmentul Big 5, care se refera la companii cu afaceri de peste 25 de milioane de euro. Acestea sunt cele mai bune rezultate ale Romaniei din istoria clasamentului”, a afirmat Alina Mirea, partener audit, specializat in industriile tehnologie, media si telecomunicatii in cadrul companiei de consultanta si audit Deloitte Romania.

Teamnet International a avut o crestere de 639% in ultimii cinci ani si s-a clasat pe locul al treilea in categoria Big 5, dar si pe al 17-lea in Fast 50, in timp ce Insoft Development& Consulting a avut o crestere de 2.884% in ultimii trei ani. Categoria Rising Stars, cea in care este lider sunt cei de la Insoft, masoara rezultatele financiare ale companiilor pe trei ani.

Dintre cele 50 de companii din clasament, 29 sunt din zona de software, 13 sunt de internet, 5 de telecom si retelistica, iar cate o companie reprezinta segmentele de computere&periferice, media&divertisment, componente, electronice, semiconductoare.

„Predomina companiile din software pentru ca tendinta pietei este de orientare catre online, iar pentru dezvoltare pe online ai nevoie de software, de tehnologie pura”, a afirmat pentru wall-street.ro, Alina Mirea.

Citeste si: Truica, Vola.ro: Vrem sa atragem o investitie de 5-6 milioane de euro pentru a ne extinde

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri