Logitech, lider mondial in productia de webcam-uri, furnizeaza, incepand de astazi, tehnologia video pe care se bazeaza noile servicii de conversatie pe suport Messenger Live Microsoft Corp.
Logitech livreaza aceeasi tehnologie audio si video pentru serviciul de conversatie video Microsoft, parte a MSN Messenger din aprilie 2005, compania furnizand deasemenea webcam-urile recomandate pentru MSN Messenger din martie 2003. In plus, compania proiecteaza pentru multe dintre viitoarele sale webcam-uri QuickCam accesul rapid la aplicatia Microsoft Messenger Live, precizeaza un comunicat al companiei.

Folosind webcam-urile ca suport video, oamenii au posibilitatea sa-si vada prietenii si familia cu care vorbesc, fara costuri, de oriunde din lume. De la prima folosire a serviciului, utilizatorii MSN Messenger au initiat mai mult de 500 milioane de apeluri video.

De altfel, utilizarea aplicatiilor video oferite de MSN Messenger este intr-o continua crestere fata de aplicatiilor pentru voce. In ianuarie 2006, utilizatorii au efectuat apeluri video care au durat in total aproape 1,1 miliarde minute.

Suntem incantati de permanenta colaborare cu Microsoft si de succesul inregistrat cu MSN, afirma Junien Labrousse, Senior Vicepresedinte la divizia Video Business a Logitech. Apelul video, impreuna cu baza de date a Microsoft, s-au dovedit a forma o aplicatie revolutionara pentru comunicarea video live.

Noua interfata integrata Microsoft live le permite utilizatorilor sa-si vada prietenii si familia online si sa se angajeze spontan intr-un apel video. Ne asteptam ca astfel comunicarea video personala sa devina chiar mai populara.

Logitech, cu istorie si experienta bogata in comunicarea audio si video pe retele IP, livreaza tehnologia ce sincronizeaza transmisia audio cu cea video. Aceasta tehnologie permite transmisiilor video si audio sa treaca de firewall-uri si de NAT-uri (Network Address Translations), servicii ce blocheaza de obicei comunicarea video.

Windows Live, un nou set de servicii si software-uri personale pentru Internet, este proiectat pentru a aduce totul intr-un singur loc, relatii, informatii si, ceea ce-i intereseaza mai mult si mai mult pe oameni, cu imbunatatiri aduse sigurantei si securitatii, pentru calculatoare, dispozitive si Web.

Misiunea aplicatiei este de a adanci relatiile clientilor nostri cu oamenii si informatiile cele mai importante pentru ei iar comunicarea video live este o parte importanta a acesteia, afirma Martin Taylor, Vicepresedinte Corporate la divizia MSN si Live Windows a Microsoft. Tehnologia video si audio Logitech este un factor decisiv care asigura succesul serviciului, completeaza el.

Toate webcam-urile Logitech QuickCam sunt perfect compatibile cu Windows LiveMessenger. Cu peste 30 milioane de webcam-uri QuickCam vandute, Logitech si-a dezvoltat o tehnologie hardware si software avansata pentru multe dintre camerele sale web, care optimizeaza experienta comunicarii live audio video.

Infiintata in 1981, Logitech proiecteaza, produce si comercializeaza componente periferice pentru calculator ce permit clientilor sa lucreze, sa se joace si sa comunice eficient in lumea digitala. Avand sediul corporatiei prin sucursala din Fremont, California, SUA si sediile regionale prin sucursalele locale din Elvetia, Taiwan si Hong Kong, Logitech International este o companie publica elvetiana cotata la Bursa din Elvetia (LOGN) si pe piata extrabursiera Nasdaq din SUA (LOGI).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri