In jur de 95% din traficul online al unei banci mari este generat de serviciile de internet banking, a declarat Dragos Chivu, directorul general al Printec Group Romania, in cadrul conferintei Banking 2.0. Evenimentul este organizat de wall-street.ro cu sprijinul Simplus, Gemius, Nuance, Western Union si Printec.

„Oamenii merg la banca pentru siguranta, acces si expertiza financiara. Acum zece ani am fost la BRD sa-mi iau un credit pentru casa, am inceput un proces destul de intens, plin de documente prin care incercam sa conving banca. Dar nu am avut niciun control asupra dobanzii, asupra comisioanelor, banca avea control deplin asupra conditiilor. Daca azi as face refinantare sau as vrea un credit nou, ma pot uita pe internet, pot folosi diverse comparatoare pentru comisioane, dobanzi. Sunt foarte multe informatii transparente, probabil voi negocia cu mai multe banci in acelasi timp. Iar daca nu-mi plac conditiile ma duc la banca urmatoare”, a afirmat Dragos Chivu.

El a mai spus ca utilizatorii de servicii bancare isi doresc lucruri simple pentru ca nu mai au timp.

„Aproximativ 70% dintre clienti nu mai au timp, 86% ar plati mai mult pentru o experienta mai buna, in timp ce 89% ar merge la o banca concurenta daca nu le-ar placea experienta pe care o au cu banca sau ar vedea un abuz din partea acesteia”, a declarat Chivu.

Cele trei trenduri care au schimbat piata de servicii bancare in ultimii ani sunt partea de confort si control oferit clientilor, segmentul de mobile banking si cel al platilor contactless.

„La banca te duci de cateva ori pe an, in schimb, la mobil, te uiti intre 90 si 150 de ori pe zi. Multi il folosesc inainte de a se da jos din pat, chiar daca uneori doar pentru a opri alarma. Si atunci nu este tentant sa pui o sucursala in buzunarul in fiecarui roman?”, a mai spus seful Printec Group Romania.

Fotografia a fost realizata de Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri