Hili Salomone, un joint venture dintre doua grupuri comerciale din Malta, intra pe piata locala prin lansarea unui magazin Apple Premium Reseller, iCentre, investind in unitatea din mallul Promenada circa 300.000 de euro. Compania estimeaza ca intr-un an va genera venituri de circa 2 mil. de euro in magazin.

Magazinul are sase angajati si o suprafata de 150 metri patrati.

„Urmarim ca in urmatoarele luni sa mai deschidem doua noi magazine, tot in Bucuresti, suntem deja in discutii cu unele centre comerciale. Investitia totala se va apropia, astfel, de 1 mil. de euro. De asemenea, pe termen mediu, vom intra in mai multe orase ale tarii cu populatie de peste 300.000 de locuitori”, a spus, pentru wall-street.ro, Jeremy Salomone, director Hili Salomone.

Compania a achizitionat recent trei magazine Apple Premium Reseller in Ungaria, intrand astfel si pe acea piata. In curand, vor anunta rebrandingul acestora in iCentre.

„Pe piata din Romania nu urmarim sa achizitionam concurenti”, spune Salomone, subliniind faptul ca au un singur concurent major pe piata locala, si anume iStyle.

„Noi venim pe piata locala cu experienta din Ungaria, o tara similara cu Romania. Pentru a ne diferentia, vom oferi clientilor workshop-uri specializate si toti angajatii nostri sunt antrenati de Apple”, puncteaza Jeremy Salomone.

Piata din Romania nu este nici pe departe saturata, numarul de fani ai Apple numarandu-se in "sute de mii".

iCentre va livra si online, in viitorul apropiat, dupa ce compania va lansa platforma online din spatele magazinului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri