Piata serviciilor de outsourcing IT s-a ridicat la 380 de milioane de euro in 2012 (excluzand exporturile de licente) si este de asteptat sa creasca in continuare in urmatorii ani, conform datelor Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Segmentul de dezvoltare si servicii software la cerere a sustinut o crestere constanta a cifrei de afaceri a industriei, chiar si in perioada de criza, pentru ca a raspuns nevoii clientilor internationali de crestere a eficientei si productivitatii, odata cu controlul costurilor.
„Romania este o piata regionala recunoscuta in zona de dezvoltare software si a fost clasificata mereu in ultimii ani in topurile furnizorilor de servicii de externalizare IT realizate de companiile mari de consultanta. Cateva dintre ingredientele care au facut Romania una dintre destinatiile extrem de atragatoare pe acest segment sunt abilitatile tehnice si pasiunea pentru programare, o cultura a comunicarii deschise si excelentele abilitati lingvistice, si nu in ultimul rand una dintre cele mai bine dezvoltate infrastructuri de comunicatii.”, a declarat Sorin Gavanescu, vicepresedinte ANIS, responsabil de zona de outsourcing.
ANIS a lansat de curand Romanian Software Outsourcing Index - primul catalog realizat de asociatie care include companii dezvoltatoare de software sau furnizoare de servicii asociate la cerere. Catalogul este raspunsul ANIS la nevoia companiilor de promovare comuna, la nivel de industrie, dar si de promovare individuala pe piata internationala.
Romanian Software Outsourcing Index sustine preocuparea ANIS de promovare a Romaniei ca destinatie pentru proiecte cu valoare adaugata mare, o modalitate suplimentara de atragere de potentiali clienti, parteneri, dar si investitori.
Materialul va fi distribuit cu prioritate pe plan international organizatiilor care functioneaza ca multiplicatori de informatie - asociatii din domeniu, camere de comert bilaterale, reprezentante economice si ambasade.
Continutul Romanian Software Outsourcing Index poate fi accesat online in cadrul sitului ANIS, la adresa www.anis.ro/rsoi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri