Dell se va delista de pe piata Nasdaq din SUA la inchiderea sedintei bursiere de marti, ca urmare a finalizarii tranzactiei prin care compania este preluata pentru 24,9 miliarde de dolari de catre fondatorul Michael Dell si fondul de investitii Silver Lake.

Achizitia, care implica si retragerea de pe bursa, pune capat unui deceniu in care Dell a fost unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri listati.

La fel ca alte companii rivale, Dell a fost luata prin surprindere de declinul rapid al pietei PC in ultimii ani, odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor, noteaza New York Times citat de Mediafax.

Actiunile Dell, cel mai mare producator de PC-uri din lume pentru scurt timp in ultimul deceniu, s-au prabusit de la peste 50 de dolari in perioada de glorie din anii 2000 la 13,75 de dolari, pretul la care a fost cumparata compania.

"Incepand de azi, Dell incepe un nou capitol ca o companie privata", a spus directorul general al companiei, Michael Dell.

Michael Dell a infiintat compania in perioada studentiei in 1984 si a construit-o intr-un model de productie si management al lantului de furnizori.

El incearca acum sa reorienteze producatorul de PC-uri catre servicii destinate companiilor. Fondatorul a delistat compania, intrucat considera ca o astfel de transformare s-ar putea desfasura mai usor fara atentia permanenta a investitorilor si analistilor pe bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri